Er komen straks nog meer kasseien op de Kemmelberg

De provincie West-Vlaanderen wil de visuele eenheid tussen het Franse massagraf of de ossuaire en het monument de Engel op de Kemmelberg herstellen, en wil daarbij nog extra kasseien gaan aanleggen.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In het najaar starten de werken, die onder meer inhouden dat de kasseihelling daar volledig wordt heraangelegd. Vermoedelijk eind maart moet de verbinding tussen de twee Franse gedenkplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog opnieuw zichtbaar zijn.

Na de werken zal de Kemmelberg er flink anders uitzien, of toch zeker de steilste kant van aan het Frans kerkhof. Om beide oorlogssites beter met elkaar te linken, komt er een eivormig pleintje beneden aan het Frans monument, en wordt de kasseiweg verlengd naar het monument de Engel. “Er komen straks ook kasseien tot aan het monument zelf. Daar waar er nu nog asfalt is, leggen we dus ook kasseien,” vertelt provinciaal medewerker Pieter Vandevoorde.

Deze heraanleg van de Kemmelberg moet wellicht als muziek in de oren klinken bij koersorganisator Frank Hoste van Gent-Wevelgem. Hij speelt al langer met het idee om ook de steilste kant van de Kemmelberg in de wielerklassieker op te nemen.

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.