https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deelsteps krijgen vaste parkeerplaatsen in Iepers stadscentrum

Sinds begin juli duiken de groene deelsteps overal in het centrum op. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Het Ieperse stadsbestuur geeft de e-steps van Bolt een positieve evaluatie. Om het wildparkeren van de steps tegen te gaan, zal er binnenkort wel gewerkt worden met vaste parkeerplaatsen in het stadscentrum. In drie maanden werd al meer dan 40.000 kilometer gereden met de e-steps.

Begin juli lanceerde stad Ieper samen met mobiliteitsplatform Bolt de elektrische deelstep in Ieper. 150 van de groene e-steps werden ter beschikking gesteld voor iedereen die er 15 eurocent per minuut voor wil betalen. Bij de lancering werd al gezegd dat het initiatief eind september zou geëvalueerd worden. Op de gemeenteraad van maandag vroeg Nancy Six (Ieper2030) dan ook wat de conclusie was van die evaluatie.

Gemiddeld drie ritten per dag

“Het project kent een positieve evaluatie”, antwoordde schepen van Smart City Dimitry Soenen (N-VA). “Het gebruik van de steps zit dan ook goed in vergelijking met gelijkaardige steden in het buitenland. Er wordt per step gemiddeld meer dan drie ritten per dag gemaakt. Als we de afstand en tijdsduur per rit vergelijken met andere steden dan scoren we ook hier beter. In de drie maanden van het proefproject werd qua totale afstand al meer dan de wereld rond gereden met de steps in Ieper. In het kader van de evaluatie werd ook beslist om in het stadscentrum met vaste parkeerplaatsen te werken, dit zal op korte termijn uitgerold worden.”

Uitbreiding voor Bellewaerde

“Buiten het centrum kan men vrij blijven parkeren, wat ook de sterkte van het systeem is. Sinds het bouwverlof ongeveer werkt de operator samen met een lokale partner, waardoor foutparkeren, meldingen en herverdeling van de steps vlotter worden opgevolgd. Momenteel wordt de operationele zone niet uitgebreid met uitzondering van de Meenseweg die wordt opgenomen en dit om Bellewaerde te kunnen bereiken met de step. We zullen het project dus voorlopig verder laten lopen en op regelmatige basis evalueren en bijsturen waar nodig”, besloot Dimitry Soenen. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.