Politie Westkust houdt driedaagse verkeerscontroles: slechts twee bestuurders onder invloed betrapt

© JH
Redactie KW

Politiezone Westkust hield de afgelopen drie dagen verkeerscontroles waarbij tal van voertuigen gecontroleerd werden. Tijdens de controle op alcohol legden slechts twee bestuurders op een totaal van 133 gecontroleerde voertuigen een positieve ademtest af.

De eerste verkeersactie vond vrijdag plaats toen er gecontroleerd werd op verkeersinbreuken en gerechtelijke overtredingen op de Wulpenbrug ter hoogte van de Toekomst in Oostduinkerke.

“Het verkeer werd vanuit beide richtingen gecontroleerd door de interventiedienst en de verkeersdienst”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “Ook een drugshond stond onze ploegen bij. Er werden drie processen-verbaal van waarschuwing opgesteld voor lichte verkeersinbreuken. Eén chauffeur legde een positieve drugstest af. Diezelfde chauffeur had ook geen geldig rijbewijs bij zich en in de wagen werden verschillende gebruikershoeveelheden cannabis en joints aangetroffen.”

“Verder werd één onmiddellijke inning uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Tot slot werd er één proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en één proces-verbaal voor de eigenaar van het voertuig die de wagen had toevertrouwd aan de persoon zonder rijbewijs.”

Twee bestuurders onder invloed

Afgelopen weekend vonden dan weer op het grondgebied van Westkust alcoholcontroles plaats. “133 bestuurders legden een ademtest af”, vervolgt Hélène Ingels. “98,50 procent van alle bestuurders blies hierbij safe! Twee bestuurders keken wel te diep in het glas en moesten hun rijbewijs voor 6 uur afgeven. Naast de twee processen-verbaal voor het rijden onder invloed, stelden we een proces-verbaal op wegens een onverzekerd voertuig en wegens het rijden met een voorlopig rijbewijs na 22 uur.”

“We stelden bovendien 10 processen-verbaal van waarschuwing op voor diverse inbreuken. Tot slot gebeurden er 4 onmiddellijke inningen respectievelijk voor het niet dragen van de gordel, voor het ontbreken van een aangepast kinderbeveiligingssysteem, voor een voertuig dat niet ingeschreven was en voor een bromfietsbestuurder die de identiteitskaart niet bij zich had en van wie bovendien de bromfiets een defect voor- en achterlicht had.” (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.