Politie VLAS trekt twee rijbewijzen in na weekendcontroles

Naar aanleiding van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ tijdens deze BOB-wintercampagne, voerde de politiezone VLAS zowel op vrijdag, zaterdag als zondag gerichte alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Wie tegen de lamp loopt, krijgt een sleutelhanger met de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer.© GF
Wie tegen de lamp loopt, krijgt een sleutelhanger met de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer.© GF

De alcoholcontroles gebeurden in kleine flexibele politieteams die volledig coronaveilig konden werken. Er werd zowel ‘s morgens, overdag als ‘s avonds gecontroleerd en dit op 10 verschillende locaties.

Resultaten

Verspreid over de drie dagen werden in totaal 249 bestuurders uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. Twee van hen hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 0,8%. De ene bestuurder moest zijn rijbewijs 3 uren inleveren, de andere 6 uren. Beiden kregen ook een sleutelhanger met daarop de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer, om hen zo te motiveren BOB te worden.

Daarnaast werden 29 waarschuwingen uitgeschreven, voornamelijk voor defecte verlichting, vervallen keurings- of verzekeringsbewijzen of het niet kunnen voorleggen van het rijbewijs.

Een autohandelaar kreeg een proces-verbaal omdat hij rondreed met een auto die sinds juni 2020 niet meer gekeurd bleek. Hij zal zich later moeten verantwoorden op de politierechtbank. Zes bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat zij hun autogordel niet droegen.

Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning omdat hij zijn kinderen van 4 en 6 jaar vervoerde zonder kinderbeveiligingssysteem.

Boodschap begrepen

“In Kortrijk, Kuurne en Lendelede blijven alcoholcontroles sowieso een absolute prioriteit, ook in coronatijden. Door veel en gerichte controles te doen wordt de pakkans groter en loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders tegen de lamp. Het resultaat van dit weekend toont gelukkig wel aan dat het overgrote deel van de bestuurders de boodschap duidelijk begrepen heeft”, klinkt het bij de politie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.