Politie houdt grote controleactie met tal van partners: trucker gebruikt gsm achter stuur van gevaarte van 44 ton

Politiezone Westkust hield vrijdag een grote controleactie. © PZ Westkust
Redactie KW

Politiezone Westkust hield vrijdag een grote controleactie in het verkeer in Koksijde en Nieuwpoort. Daarbij werd samengewerkt met partners GOCA, RVA, de Arbeidsinspectie en VLABEL. Elke partner stelde tal van overtredingen vast. Zo verloor een trucker die een gevaarte van 44 ton voorttrok zijn rijbewijs omdat hij zijn smartphone gebruikte achter het stuur. VLABEL haalde 4.521,84 euro achterstallige belastingen op.

De controleactie ging vrijdag door ter hoogte van het afrittencomplex aan de E40 in Nieuwpoort en op de Ten Bogaerdelaan in Koksijde. De politie trok het rijbewijs van een trucker die een oplegger van 44 ton vervoerde in voor 15 dagen omdat de bestuurder zijn smartphone gebruikte achter het stuur. Een Poolse man die hier sinds 2011 woont haalde zijn rijbewijs in Polen in 2017 en verkreeg het dus onwettig. Hij kreeg een pv. Daarnaast waren er onmiddellijke inningen voor inbreuken op bezoldigd zakenvervoer, toestand van een vrachtwagenband, inbreuken op het dragen van de gordel, de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs. Iemand moest 126,10 euro ophoesten omdat ze met zes in een wagen voor vijf plaatsen zaten.

Achterstallige belastingen

VLABEL scande 3.995 voertuigen en kon 4.521,84 euro achterstallige belastingen inningen. Daarnaast waren er drie pv’s omdat het voertuig voor bezoldigd zakenvervoer niet was aangegeven en drie onmiddellijke inningen voor een inbreuken op het keuringsbewijs van personenwagens of vrachtwagen. Ook de RVA en Arbeidsinspectie noteerden inbreuken. Zeven personen werd betrapt op zwartwerk. Vier personen hadden hun stempelkaart niet ingevuld en twee personen konden hun uurregeling voor deeltijds werken niet aantonen. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier