Na tal van acties moeten nieuwe flitspalen N8 het dorp Brielen veiliger maken

© TP
Redactie KW

Na tal van acties voor meer verkeersveiligheid plaatste het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer twee nieuwe flitspalen op de N8 aan beide kanten van de bebouwde kom in het Ieperse dorp Brielen.

Brielenaars en de Ieperse afdeling van de partij Groen hielden in 2018 en 2019 verschillende acties in het dorp, zoals het zelf schilderen van fietspaden, een Graag Traag-actie en de aanleg van een Brielen Strand. Met de acties vroegen ze aandacht voor betere verkeersveiligheid en suggereerden onder meer trajectcontrole.

Actief?

“Trajectcontrole is niet mogelijk op dit stuk weg”, zegt Dirk Vanhuysse, woordvoerder van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer dat de N8 beheert. “In plaats daarvan werd overeengekomen om te voorzien in twee flitspalen. Ze worden actief naar het einde van het jaar toe.”

Effect

Nancy Mervaille woont vlak bij een van de flitspalen en merkt nu al een effect. “Het vele verkeer en al die zware vrachtwagens vliegen onze dorpskom niet meer binnen”, vertelt ze. “De flitspalen werken nog niet, maar de bestuurders zien ze wel en gaan op de rem staan. We zijn tevreden.”

Nieuwe trajectcontroles

Elders in de stad worden wel nieuwe trajectcontroles voorbereid langs de Kemmelseweg en Noorderring. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier