Brugse verkeersclown gaat niet in clownspak naar nationaal defilé: “Uit respect voor de slachtoffers van de watersnood”

© (Foto DC)
Piet De Ville

Bruggeling Stefaan Vergaerde, die voor zijn inzet als verkeersclown Fieto uitgenodigd werd om het nationaal defilé bij bij te wonen, gaat dan toch niet in zijn clownspak naar Brussel.

Stefaan Vergaerde vat als sinds 2017 post als gemachtigd opzichter aan de lagere schoolafdeling van het Sint-Lodewijkscollege in de Brugse wijk Kristus Koning. Stefaan is echter geen doordeweekse gemachtigd opzichter. Hij hult zich steevast in clownspak om als verkeersclown Fieto te zorgen voor een veilige oversteek aan de schoolpoort. Omwille van zijn onverdroten inzet voor veilig verkeer werd hij via de organisatie Be Heroes uitgenodigd om als ‘gewone held’ op de vip-tribune van het nationaal defilé in Brussel ter gelegenheid van de Nationale Feestdag plaats te nemen.

“Er werd me aanvankelijk gevraagd om in mijn clownspak naar Brussel te komen. Maar ik kreeg gisteren de vraag vanuit het Koninklijk Paleis, dat de actie van Be Heroes ondersteunt, om liever in gewone burgerkledij te komen. Het wordt door de watersnood sowieso een meer sobere Nationale Feestdag dus het zou niet echt gepast zijn om als clown op te dagen. Ik heb alle begrip voor die vraag en had me zelf ook al de vraag gesteld of dat niet verkeerd kon overkomen”, vertelt Stefaan Vergaerde. “Dus ik zal met evenveel plezier in burgerkledij plaatsnemen in de tribune. Dit uit respect voor de slachtoffers van de watersnood.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten