https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bizarre verkeerssituatie in Ruddervoorde

© (Foto GST)
Redactie KW

In de Ter Luchtstraat in Ruddervoorde, ter hoogte van de rotonde met de Leitemolenstraat, is er toch wel een heel bizarre verkeerssituatie te zien.

Als je komt uit de richting Ruddervoorde is er een aanduiding dat de Ter Luchtestraat enkel toegankelijk is met de wagen voor uitgezonderd plaatselijk verkeer. Als dan de automobilist aande rotonde met de Leitemolenstraat komt mag je niet verder doorrijden maar moet je via de Leitemolenstraat terug naar de Sint-Elooistraat rijden.

Dit komt omdat het eerste verkeersbord die je tegenkomt een verbodsbord C5 is. Een meter verder zijn er een aantal borden die aanduiden dat je wel door mag met uitzonderlijk van zwaar verkeer, verbodsbord C21 en de aanduiding van een zone 50.

We legden deze onrealistische verkeerssituatie voor aan schepen Katrien Talloen, die de Ter Luchtestraat woont. Zij viel uit de lucht. “Volgens mij mag je gewoon doorrijden als plaatselijk verkeer, dat was toch altijd zo en als ik vanuit Ruddervoorde centrum naar huis rij passeer ik hier. Ik zie niet in wat hier verkeerd aan is.”

We hebben deze situatie voor de zekerheid gemeld aan de gemeente Oostkamp. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.