Bankier sluit overwelfde beek in Dentergem ter beveiliging

Redactie KW

Voor de versteviging van de huizen overwelfde de provincie een stuk van de Speibeek in het centrum. De zone werd nu geplaveid met betonklinkers, op kosten van het Crelan-kantoor.

“Omdat de gemeente voorlopig niets ging doen met de ruimte en Piet De Cock het wou afsluiten voor de veiligheid van zijn bank hebben wij een machtiging gegeven”, zegt Cynthia Dubois, Dienst Communicatie van de Provincie West-Vlaanderen. Deze machtiging kan ten allen tijde herroepen worden en verbiedt permanente of tijdelijke constructies. De ruimte moet toegankelijk blijven voor de provincie. “Toen ik hoorde van de werken, heb ik, na overleg met de buren, een machtiging aangevraagd”, aldus De Cock. “Met twee poorten wil ik de strook afsluiten om de veiligheid van mijn kantoor en de privacy van mijn klanten te garanderen.”

Ondertussen is de eerste fase van de werken afgerond. Provincie en gemeente bespreken de kwestie nog op 1 april. “Wij waren niet op de hoogte van deze machtiging tot vorige week”, zegt Joachim Vanstaen van de technische dienst van de gemeente.

(evwd/evwd)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.