Aquafin gaat riolering in Zarrenstraat onder handen nemen

Redactie KW

Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in de Zarrenstraat in Zarren.


Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 400 inwoners uit Zarren dat nu nog rechtstreeks in de grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin in de Zarrenstraat vanaf het kruispunt met de Staatsbaan een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen tot het einde van de bebouwing.

Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater wordt aangesloten op het bestaande pompstation in de Zarrenstraat ter hoogte van het verkeerseiland om uiteindelijk terecht te komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Kortemark. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten.

Afkoppeling van regen- en afvalwater op privaat terrein

Ook de eigenaars van de woningen langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering. Een afkoppelingsdeskundige zal de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het best gebeurt. De afkoppelingsdeskundige zal dit verder toelichten op de infoavond donderdag 16 oktober om 20 uur in zaal Albatros in Zarren.

Timing

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd, wat betekent dat het detailontwerp nu in opmaak is. De vereiste vergunningen werden aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk midden 2015 starten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.