Vergunning voor drie windturbines in Avelgem

Redactie KW

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege heeft de milieuvergunning toegekend voor de realisatie van een windturbinepark van drie windturbines bij de NV IVC in Avelgem. Het bedrijf produceert vinylvloerbedekking.

De vergunningsaanvraag voor de exploitatie van drie windturbines kadert in de verandering van het productieproces in het bedrijf, waarbij het hergebruik van materialen centraal staat. De verandering gaat volgens IVC gepaard met een investering tussen de 30 en 40 miljoen euro en met de creatie van 110 tot 150 bijkomende arbeidsplaatsen. In totaal zijn de windturbines goed voor een maximale energieproductie van 6,9 MW. Op jaarbasis betekent dit dat het windturbinepark 43% van het totaal energieverbruik van IVC zou dekken.

Strengere normen

Vlaams minister Schauvliege legt in de milieuvergunning voor IVC bijzondere voorwaarden op wat slagschaduw, geluid en veiligheid betreft. Zo moet de mogelijke hinder inzake slagschaduw in bewoonde ruimten beperkt worden tot maximum 8 uur per jaar en max. 30 minuten/dag. De omzendbrief beperkte dat tot maximum 30 uur per jaar in bewoonde ruimten. Ook op het vlak van geluidshinder is de vergunning strenger.

Vergunning voor drie windturbines in Avelgem

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.