Vanaf maandag parkeer je vóór AZ Groeninge

Redactie KW

Omdat binnenkort de werken starten aan de definitieve parking van AZ Groeninge verhuist de tijdelijke parking naar de ruimte voor het ziekenhuisgebouw.

In 2016 verhuizen de acute diensten van de drie ‘oude’ campussen van AZ Groeninge van het centrum van de stad naar campus Kennedylaan. Om voldoende parking te voorzien voor patiënten, medewerkers en bezoekers starten deze zomer de werken aan een nieuwe, definitieve parking. Die is twee hectare groot, telt drie bouwlagen en biedt plaats aan 1.850 wagens.

Opdat die werken vlot kunnen verlopen, verhuist de huidige bezoekersparking achter het ziekenhuisgebouw naar een tijdelijke parking tussen meetingcenter het Notenhof en het ziekenhuisgebouw. Concreet : als je van het Ei komt, sla je aan de nieuwe rotonde rechts af naar de Ziekenhuisweg. Je rijdt dus niet meer voorbij het ziekenhuis. Via een voetpad en het binnenplein bereik je dan de hoofdingang van het ziekenhuis.

De parking voor personen met een beperking en de zone waar patiënten kunnen worden afgezet, blijven ongewijzigd, met name voor de fietsenstalling. Het blijft ook mogelijk om het binnenplein op te rijden om de minst mobiele patiënten af te zetten aan de hoofdingang.

(EDD-GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 19 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.