Torhoutse schepen voor sociale zaken Agnes Verhelst overleden

Redactie KW

Op vrijdag 1 juli is in het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout de Torhoutse schepen Agnes Verhulst overleden. De 71-jarige vrouw was bevoegd voor sociale zaken, land- en tuinbouw, markten, emancipatiebeleid en volksgezondheid.

Schepen Agnes Verhelst sukkelde al geruime tijd met de gezondheid. Sinds begin april had ze zich vanwege die gezondheidsproblemen voor een halfjaar als schepen laten vervangen door haar CD&V-partijgenoot Kristof Audenaert (28), die nu zo goed als zeker tot het einde van 2012 schepen zal blijven.

Sinds 2001 schepen

Agnes Verhelst had sinds 1995 zitting in de gemeenteraad en was sinds 2001 schepen. Haar man Marcel Pauwels, de oprichter van het gelijknamige veevoederbedrijf in de Bakvoordestraat in Torhout, is eind 2005 overleden. Ook hij is politiek actief geweest. Hij heeft voor de CVP (nu CD&V) eerst drie jaar in de OCMW-raad gezeteld en daarna – van 1983 tot en met 1994 – twaalf jaar in de gemeenteraad. Sinds zijn overlijden was de gezondheid van Agnes er serieus op achteruitgegaan. Ze had rug- en vooral longproblemen.

Erg geliefd

Ze voelde zich de voorbije maanden niet meer in staat om haar taken als schepen optimaal te vervullen, al hoopte ze dat vanaf oktober weer te kunnen doen. Ze laat twee kinderen na, Pieter en Leen, en vijf kleinkinderen. Ze was vooral op de eigen wijk Sint-Henricus en bij de zieken en gepensioneerden erg geliefd.

Rouwregister

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 9 juli om 11 uur in de Sint-Pieterskerk in Torhout. Het stadsbestuur heeft een rouwregister geopend, dat ter ondertekening in de hal van het stadhuis ligt.

(JS, foto JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.