Test: Dit is de titel

Redactie KW

Dit is de inleiding

“We gaan nu voor onbepaalde duur verder staken. Het vertrouwen bij het personeel is volledig weg. Als vakbond hadden we dit resultaat zelfs niet verwacht.”, zegt Kris Vanthuyne van ACOD.

Meer veiligheid

De sociale onrust in de Brugse gevangenis begon op 6 oktober. Toen legden de cipiers spontaan het werk neer. Ze willen niet langer dat hun rustdagen op korte termijn worden ingetrokken. Daarnaast willen ze meer veiligheid op de werkvloer. Dat is een afgeleid probleem van een onderbezetting van de diensten.

Rustdagen

“Het personeel heeft geoordeeld dat in het voorakkoord te weinig

garanties zijn opgenomen voor hun rustdagen”, zegt Kris Vanthuyne. “Het begrip overmacht in de afspraak moet beter omschreven worden. Het blijft te gemakkelijk om op basis van dit begrip extra personeel op te vorderen en dus uit rust terug te roepen.”

10 jaar

Ook de reorganisatie binnen de afdeling lang gestrafte mannen moet anders volgens het personeel. “Wij stellen voor om de gedetineerden in de afdeling langgestrafte mannen maar om de twee dagen een avond tot de polyvalente zaal toe te laten. Hiervoor is er personeel genoeg en de gedetineerden weten dan ook waar ze staan. Dit probleem sleept als tien jaar aan. De cipiers willen dat het nu eens tot op het bot wordt aangepakt”, zegt Vanthuyne. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.