SP.A-afdeling bevestigt vertrouwen in burgemeester en andere mandatarissen

Redactie KW

De meerderheid van de 320 aanwezigen bevestigde dinsdagavond op de algemene ledenvergadering van de SP.A-afdeling Menen haar vertrouwen in burgemeester Gilbert Bossuyt, OCMW-voorzitter Claude Vancoillie, schepen Karl Debuck en de andere socialistische mandatarissen.

Voorts is overeengekomen dat parlementair medewerker Peter Roose namens provinciaal voorzitter Johan Vande Lanotte de partijvergaderingen over het stadsbudget en dat van het OCMW leidt. Jurgen Vanlerberghe is aangesteld als voorzitter van de overlegvergaderingen tussen de mandatarissen. Vanlerberghe is eerste schepen in Poperinge en de coming man bij de SP.A West-Vlaanderen. Daarmee zou een einde moeten komen aan de interne twisten.

De verhouding binnen de Meense SP.A, die samen met CD&V de meerderheidscoalitie vormt, is de jongste tijd verzuurd. Enerzijds is er de groep rond burgemeester Bossuyt, anderzijds die van zijn schepen Debuck en OCMW-voorzitter Vancoillie. De onderhuidse spanning barstte open tijdens de gemeenteraad in december bij de aanvang van de behandeling van het stads- en OCMW-budget. (JPT)

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO. Ook uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 22 januari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.