Zwevegemse gemeentediensten rijden milieuvriendelijker

© GJZ
Redactie KW

De gemeente Zwevegem heeft drie dienstwagens op aardgas (CNG) in gebruik genomen. De verouderde dieselwagens verdwijnen uit het straatbeeld.

Naast die drie nieuwe wagens komen er nog milieuvriendelijker voertuigen in dienst. “Tegen eind dit jaar komen er nog een viertal wagens bij op aardgas, een elektrische wagen, extra (elektrische) dienstfietsen en mogelijks ook nog een elektrische scooter”, zegt de verantwoordelijke schepen, Marc Desloovere.

Vervuilers vervangen

Daarmee zet men verder in het duurzamer maken van de eigen vloot. “Het verder vervangen van de oudste en meest vervuilende wagens is prioritair. Deze doelstelling is trouwens ook opgenomen in het meerjarenbeleidsplan.”

Het wagenpark telt ook al twaalf bestel- en vrachtwagens op aardgas die ingezet worden door de werkploegen. De oudste is al meer dan vier jaar in dienst.

De gemeente beschikt over een eigen tankinstallatie bij de technische dienst in de Blokellestraat. Ook aan de CNG-installatie in IMOG Moen kan voortaan getankt worden.

Deelwagen

De schepen wist ook te melden dat er binnenkort een elektrische deelwagen beschikbaar zal zijn. “Deze wagen zal zowel door de inwoners als de medewerkers van de gemeente gebruikt worden. Het voertuig, een Renault Zoë, past binnen een engagement met de coöperatieve Vlaskracht/Coopstroom”, aldus nog Desloovere. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.