Zwemmen in de Brugse reitjes kost de stad maar liefst 150.000 euro

Door het slechte weer werd er weinig gezwommen aan de Coupure. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

‘Zwemmen aan de Coupure” in Brugge kost de stad 150.000 euro. Dat is voor Brugs gemeenteraadslid Stefaan Sintobin (VB) toch even slikken.

Of hij deze zomer zelf een plonsje gewaagd heeft, weten we niet. Maar Stefaan Sintobin (VB) is een grote voorstander van zwemmen in open water en heeft het project ‘Zwemmen aan de Coupure” dan ook steeds gesteund. Via een schriftelijke vraag polste hij bij het Brugs stadsbestuur naar een evaluatie van dit project.

De kostprijs voor ‘Zwemmen aan de Coupure” bedraagt dit jaar een slordige 150.000 euro. Ten overstaan van 2020 waren er deze zomer 1.245 minder zwemmers, wat uiteraard te wijten is aan het slechte weer. 1.823 zwemmers daagden op na reservatie, 1.291 personen werden zonder reservatie aan de deur binnengelaten. Er moesten voltijds vijf redders ingezet worden.

Stefaan Sintobin is van oordeel dat ‘Zwemmen aan de Coupure’ ook volgend jaar terug mogelijk moet gemaakt worden en dat zwemmen in de reitjes, waar mogelijk, moet uitgebreid worden: “Toch is het even schrikken van de forse kostprijs. Meest in het oog springen zijn de personeelskosten (26.464,70 euro), nachtbewaking (16.781,50 euro) en de zwemzone (100.000,00 euro).”

Op basis van deze cijfers en de aangekondigde grondige evaluatie wil Stefaan Sintobin op een volgende gemeenteraad eind deze maand hierover sportschepen Franky Delmon (CD&V) interpelleren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier