Zusjes gaan op wandel met… kippen

Eliza (12) en Alyssa (13) met hun lievelingen Jip en Olaf.© LB
Eliza (12) en Alyssa (13) met hun lievelingen Jip en Olaf.© LB
Redactie KW

Het hoeft niet altijd een hond te zijn. Of een minipaardje, een lama of een hangbuikvarken. In Oostende gaan stiefzussen Eliza (12) en Alyssa (13) al eens graag op wandel met hun kippen. Aan de leiband, jawel. Twee jaar geleden kwamen er twee kuikentjes van school mee naar huis in Oostende bij Tim Monteny. De kuikens werden Jip en Olaf gedoopt en groeiden al snel uit tot de lievelingen van de meisjes.

Eliza en Alyssa hebben elk hun kip. Eliza en Olaf zijn beste maatjes, net als Alyssa en haar kip Jip. Al sinds ze uit hun ei kwamen, worden de kippetjes vertroeteld door de stiefzussen. De kippen zijn allesbehalve schuw en worden maar wat graag geknuffeld. Doorgaans verblijven ze gewoon in hun hok in de tuin, maar soms mogen ze ook mee naar binnen. Daar kunnen ze spelen en hebben ze een eigen plaats. Ze blijven ook rustig op de schouder of de rug van de meisjes zitten.

Elke dag een ei

“We dachten dat die kippen hier gewoon in de tuin zouden zitten, maar de meisjes waren er van bij het begin echt verzot op en speelden er vaak mee. Ondertussen zijn de kippen dat allemaal gewoon”, vertelt Tim Monteny, de papa van Alyssa. Hij is al vier jaar samen met Charlotte, de mama van Eliza. Zij wonen in Ettelgem en hebben al kippen. “Eliza probeert er soms ook iets mee, maar dat lukt niet zo goed. Olaf en Jip zijn het al zo gewoon dat je er alles mee kan doen. Ze hebben er absoluut niets op tegen, zien er gezond uit en ze leggen nog elke dag een ei”, lacht Charlotte.

Leiband

Ondertussen hebben de kippen ook een leiband en gaan de meisjes er soms mee wandelen. Zo gingen de kippen ook al eens mee naar het strand. “Toen hebben heel veel mensen foto’s getrokken van ons”, lacht Alyssa. “Ze vonden het echt wel leuk op het strand. Ze lopen ook al goed mee.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De kippen kunnen ook al een hindernissenparcours afleggen en zelf in de auto stappen. De tieners maken hier filmpjes van en posten die op Instagram en TikTok waar Jip en Olaf al heel wat volgers hebben.

De meisjes wilden ook graag dat de kippen op hun kamer mochten slapen, maar dat vond papa Tim een brug te ver. “Onlangs zei ik dat het toch eens mocht en ze begonnen collectief te wenen van blijdschap. En dat voor kippen”, lacht Tim. De kippen kregen een zelfgemaakt kartonnen binnenhok en sliepen vredig de hele nacht door.

Douche

Ondertussen kregen ze ook al een douche. “We waren gaan wandelen en toen we thuiskwamen, hoorden we de douche lopen en vonden we de meisjes en de kippen in de badkamer. Ze vonden er niets beter op om hen te wassen na een wandeling waarbij ze veel modder op zich hadden gekregen. Het is ongelofelijk, maar die kippen vinden dat niet erg.”

Ze hebben zelfs al eens op onze kamer geslapen, in een hok van karton

Voor de ouders is het leuk om te zien hoe de twee dochters het zo goed met elkaar kunnen vinden. “Een nieuw samengesteld gezin is niet altijd gemakkelijk, maar wij hebben echt geluk dat ze het zo goed doen met elkaar. Ik heb ook liever dat ze bezig zijn met de kippen dan een hele dag op de iPad zitten. Ze zijn ook heel creatief, want ze hebben al van alles gemaakt voor Olaf en Jip.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.