De gemeente Zulte herziet de mondmaskerplicht. Eind juli werd het in de gemeente verplicht om een mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom. "Een snelle, efficiënte en duidelijke maatregel die onmiddellijk ingang kon vinden", zegt burgemeester Simon Lagrange.

"We stellen vast dat de maatregel goed werd opgevolgd. Het dragen van een mondmasker in de publieke ruimte is nu veel meer ingeburgerd."

Gemeentelijke veiligheidscel

Verschillende experts en virologen pleitten er recent voor om selectief te zijn in de plaatsen waar mondmaskerplicht wordt opgelegd. De gemeentelijke veiligheidscel en alle fracties in de gemeenteraad waren het eind augustus al eens om de maatregel te herzien na evaluatie van de schoolstart.

Na consultatie van de provinciegouverneur en het Agentschap Zorg en Gezondheid besliste het gemeentebestuur om de maatregel nu te herzien. Vanaf woensdag 9 september is het niet meer verplicht om altijd een mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom. Het is wel verplicht om steeds een mondmasker bij te hebben en aan te doen wanneer de situatie het vereist en onvoldoende afstand kan worden gehouden.

Verplicht op bepaalde plaatsen

Het dragen van een mondmasker blijft volgens de nationale regels verplicht in winkels, horeca, openbare gebouwen, gemeentelijke zalen, op het recyclagepark, op evenementen, sportwedstrijden, op het openbaar vervoer, op kermissen en markten...

Het gemeentebestuur en de plaatselijke huisartsen blijven de lokale evolutie van het coronavirus nauw opvolgen. Ze roepen op om de basisregels goed te blijven naleven: dichte contacten beperken, afstand houden, handen wassen, mondmasker dragen en bij symptomen snel de huisarts contacteren.

De gemeente Zulte herziet de mondmaskerplicht. Eind juli werd het in de gemeente verplicht om een mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom. "Een snelle, efficiënte en duidelijke maatregel die onmiddellijk ingang kon vinden", zegt burgemeester Simon Lagrange."We stellen vast dat de maatregel goed werd opgevolgd. Het dragen van een mondmasker in de publieke ruimte is nu veel meer ingeburgerd."Verschillende experts en virologen pleitten er recent voor om selectief te zijn in de plaatsen waar mondmaskerplicht wordt opgelegd. De gemeentelijke veiligheidscel en alle fracties in de gemeenteraad waren het eind augustus al eens om de maatregel te herzien na evaluatie van de schoolstart.Na consultatie van de provinciegouverneur en het Agentschap Zorg en Gezondheid besliste het gemeentebestuur om de maatregel nu te herzien. Vanaf woensdag 9 september is het niet meer verplicht om altijd een mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom. Het is wel verplicht om steeds een mondmasker bij te hebben en aan te doen wanneer de situatie het vereist en onvoldoende afstand kan worden gehouden. Verplicht op bepaalde plaatsenHet dragen van een mondmasker blijft volgens de nationale regels verplicht in winkels, horeca, openbare gebouwen, gemeentelijke zalen, op het recyclagepark, op evenementen, sportwedstrijden, op het openbaar vervoer, op kermissen en markten...Het gemeentebestuur en de plaatselijke huisartsen blijven de lokale evolutie van het coronavirus nauw opvolgen. Ze roepen op om de basisregels goed te blijven naleven: dichte contacten beperken, afstand houden, handen wassen, mondmasker dragen en bij symptomen snel de huisarts contacteren.