Zuid-West-Vlaanderen heeft er met ‘Op stap’ een verrassende wandelgids bij

De vrijwilligers van de Werkgroep Trage Wegen Zuid-West-Vlaanderen stelden afgelopen week een nieuwe wandelgids voor. Daarin gidst een handige kaart je langs achttien verrassende wandelingen in onze streek.

Ook in Kooigem vind je heel wat trage wegen. © AN

Van de stapsteentjes in Tiegem over de oude spoorwegberm in Waregem. Via kleine wegeltjes in Bellegembos naar de smokkelpaden op de schreve… In Zuid-West-Vlaanderen liggen nog heel wat trage wegen verscholen. Die wandelpaden brengen je van het ene dorp naar het andere, dwars door het landschap tussen de Mandel, de Leie en de Schelde.

De vrijwilligers van de Werkgroep Trage Wegen Zuid-West-Vlaanderen zochten en vonden achttien verrassende natuur- en landschapswandelingen vol waardevolle natuurgebiedjes, lokale ontdekkingen en boeiend erfgoed. Een uitgebreide beschrijving en een duidelijke kaart helpen je als wandelaar onderweg. Tussendoor geven heel wat weetjes over natuur, landschap en erfgoed de wandelingen kleur. “Deze wandelgids nodigt je uit voor een verkenning van de mooie plekjes in Zuid-West-Vlaanderen!”, klinkt het enthousiast.

‘Op stap’ telt 160 blz. en is het resultaat van het werk van vele tientallen vrijwilligers uit Zuid-West-Vlaanderen. Leander Depypere goot het geheel in een frisse lay-out.

De wandelgids kost 12 euro. De verschillende verdeellocaties vind je op www.natuurkoepel.be/wandelgids

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.