Zes maanden cel voor havenindringer die zich tegen security keerde

Een Libische transmigrant is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf en 800 euro boete voor het binnendringen van de Zeebrugse haven en voor het beschadigen van een voertuig. Mohamed B. stelde zich agressief op, waarbij hij schopte tegen een wagen van de havenbeveiliging.

De havenbeveiliging spotte op 22 april rond 7 uur drie transmigranten in een trailer bij P&O. Via een gemaakte scheur in het dak klommen ze opnieuw uit de trailer, waar ze werden opgewacht door de beveiligingsagenten. Het trio besloot echter de benen te nemen.

Een van de havenindringers klom over de poort van de haven, maar werd daar geconfronteerd met een voertuig van de security. Hij wond zich op over het feit dat zijn pet nog in de haven lag. De Libiër stelde zich agressief op, waarbij hij schopte tegen de wagen van de havenbeveiliging. Daarna kroop hij over hetzelfde hek opnieuw de haven binnen.

De drie transmigranten konden uiteindelijk gearresteerd worden door de politie. De Libiërs en de Algerijn hadden elkaar leren kennen bij de voedselbedeling aan de kerk van Zeebrugge. Het was hun bedoeling om clandestien in het Verenigd Koninkrijk te raken. De agressieve verdachte werd in dat kader al vier keer eerder in de haven aangetroffen. Daarom werd hij via snelrecht gedagvaard voor het binnendringen van de haven, illegaal verblijf en beschadiging van het voertuig. B. beweerde nog dat hij minderjarig was, maar een botscan bewees het tegendeel.

Op dezelfde zitting werden ook twee andere transmigranten veroordeeld voor het binnendringen van de haven. Een 32-jarige Iraniër en een 27-jarige Eritreeër kregen allebei eveneens zes maanden effectieve celstraf en 800 euro boete. Ze liepen eind april tegen de lamp op de terreinen van C.RO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier