Zaterdagmarkt in Brugge heropgestart met alle kramen

© SR
Redactie KW

De zaterdagmarkt in Brugge is heropgestart met alle kramen. Er is terug plaats voor alle markhandelaars, namelijk 127 in totaal.

Daarvoor wordt nu één rijstrook van de Vrijdagmarkt ingenomen, waardoor de Smedenstraat enkel via de Hoefijzerlaan te bereiken is op zaterdagvoormiddag. Er is eerst weken geen markt geweest op het Zand. In die periode poogden heel wat markthandelaars online te verkopen en aan huis te leveren. Sinds de eerste versoepeling van de Nationale Veiligheidsraad mochten terug 50 markthandelaars komen naar de wekelijkse markt. Het was niet leefbaar voor heel wat markthandelaars die steun zochten bij de West-Vlaamse Ministers Crevits en Muylle.

Het was de eerste volwaardige markt met food en non-food sinds maanden. Op de markt zijn er brede wandelgangen van zes meter en aparte zones voor wachtende klanten bij de kramen. Er is handgel aan de ingang van de markt en aan de marktgangers wordt gevraagd om zoveel mogelijk een mondmasker te dragen op de plaatsen waar de social distancing niet kan gerespecteerd worden. Stewards zorgen voor de nodige orde op de markt. Burgemeester Dirk De fauw ging samen met schepen voor lokale economie Pablo Annys de werking van de marktdag bekijken.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier