WZC Ter Berk verkoopt ontbijtpakketten

Bewegingsles met ballonnen onder begeleiding van ergotherapeut Kelly Van Coillie. © GV
Redactie KW

In woonzorgcentrum Ter Berk is de vraag van heel wat actieve bewoners om meer te kunnen bewegen. Daarom tekenden de bewoners en het personeel in op een project van G-Sport Vlaanderen om een fitnessruimte in te richten. Eind oktober verkoopt het WZC ontbijtpakketten om het kostenplaatje rond te krijgen.

“Zowel mijn collega-ergotherapeut Sofie Delanghe als mezelf organiseren regelmatig bewegingslessen. Maar de bewoners die graag sporten, missen een centrale bewegingsruimte waar ze terecht kunnen voor extra oefeningen”, aldus ergotherapeut Kelly Van Coillie. “Om aan deze behoefte te kunnen voldoen, kwamen we op het idee om een senioren-fitness (s-fitness) in te richten. Hieraan is wel een kostenplaatje verbonden, waardoor wij meedoen aan een project van G-Sport Vlaanderen. Zij zullen zestig procent van de kosten voor hun rekening nemen en wij betalen de overige veertig procent. Hiervoor organiseerden we al twee zomerbars die met succes plaatsvonden op 4 en 16 september.

Ontbijtpakketten

Op Halloweenzondag 31 oktober organiseert het WZC een ontbijtactie met ontbijtpakketten. “De bestelling kan worden afgehaald of aan huis geleverd binnen een straal van tien kilometer. De prijs van een ontbijtpakket is 12 euro per persoon. Inschrijven kan ter plaatse aan het onthaal van Ter Berk of door een mail te sturen naar animatie@terberk.be. De fitnessruimte zal ook toegankelijk zijn voor de bewoners van de serviceflats. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier