Woning onbewoonbaar na brand in Hollebeke

© (Foto LSi)
Redactie KW

In de Ieperse deelgemeente Hollebeke is een landelijke woning door een brand voorlopig onbewoonbaar. De brand ontstond de voorbije nacht rond 1.30 uur in het berg- en washok. Het gepiep van de rookmelders maakte de bewoners wakker.

Rond 1.30 uur rukte het schel gepiep van een rookmelder het koppel abrupt uit hun slaap. Samen met hun meerderjarige zoon konden ze ongedeerd de woning verlaten en de brandweer bellen. Toen de brandweer van de zone Westhoek arriveerde, sloegen de vlammen al door de deur en een venster van het berg- en washok aan de linkerkant van de woning. Die twee ruimtes brandden volledig uit, net als het zoldergedeelte erboven en de keuken. De rest van de woning bleef grotendeels gevrijwaard maar liep wel rook- en waterschade op. Een deel van de dakpannen is verwijderd om de verbrande houten dakconstructie te blussen. Voorlopig kan het koppel en hun zoon er niet meer blijven wonen. Ze kunnen bij een andere zoon terecht.

Over de oorzaak van de brand is voorlopig nog geen duidelijkheid.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten