Winnaars van Fair Trade affichewedstrijd in Oostkamp zijn bekend

© GS
© GS
Redactie KW

Op 8 mei was het Wereld Fair Trade dag. Voor deze gelegenheid werden scholen uitgedaagd om na te denken over Fair Trade en een affiche te ontwerpen. Tijdens de maand mei kon je online stemmen voor je favoriete affiche.

Voor deze tweede editie nemen 14 klassen uit 7 verschillende scholen deel. Per klas werd de beste affiche door de leerlingen geselecteerd en bezorgd aan de Fair Trade trekkersgroep. Bedoeling van de wedstrijd is vooral om jonge geesten creatief te laten nadenken over een duurzame, eerlijke toekomst en de bedoeling van de actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade en om Fair Trade zichtbaar te maken.

De jongeren mochten hun inspiratie de vrije loop laten Zowel voor de boeren dichtbij, als de boeren in het Zuiden zijn eerlijke prijzen, goede werk- en milieuomstandigheden van groot belang. De affiches werden in de loop van de maand mei opgehangen in het straatbeeld en zorgden zo voor meer zichtbaarheid en sensibilisering.

800 stemmen

Donderdag 3 juni werden dan in de binnentuin van Oostcampus de winnaars bekend gemaakt. Voor de publieksprijs kon heel de maand mei online een stem worden uitgebracht. Er werden bijna 800 stemmen geregistreerd. Het bleek een echte nek-aan-nekrace race. De winnaar haalde het maar nipt van zijn opvolger. De winnaar van de publieksprijs is Amélie Van der Jeught van VBS De Vaart geworden. De vakjury verkoos Jack Sander van de Middenschool Sint-Pieter als winnaar. De tweede plaats was voor Saar Rogiers van de Basisschool Koning Boudewijn en op drie eindigde Warre Berens van de Middenschool Sint-Pieter.

Trofee van chocolade

De Oostkampse creatievelingen ontvangen een waardebon die ze kunnen spenderen aan Fair Trade-lekkers in de wereldwinkel van Oostkamp. In totaal was er een prijzenpot van 65 euro te verdelen. Naast de bonnen ontvangen de winnaars ook een gepersonaliseerde chocoladetrofee. Fee Defoort, een 22 jarige Ruddervoordse, heeft de trofeeën ontworpen. De chocolatier liet zich eerder al opmerken door het schilderen van portretten met cacao tijdens Bruges in Choc.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten