https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wielrenner Jonas Rickaert krijgt eigen supportersclub in Lichtervelde: “Fans samenbrengen in café Wolf”

© Kurt Desplenter Foto Kurt
Lien Henneco
Lien Henneco Pers en promotie Muziekcentrum Cactus

Wielrenner Jonas Rickaert (27) is al enkele jaren bezig aan een steile klim naar de top. Deze zomer nog maakte hij zijn debuut in de Tour de France, waarbij hij bij Alpecin-Fenix de rol van sprintloods van Tim Merlier, Jasper Philipsen en Mathieu Van der Poel vervulde. En zoals het een echte prof betaamt, krijgt Rickaert nu ook zijn eigen supportersclub met café Wolf als thuisbasis.

Wie fan is van de koers en dan in het bijzonder van de West-Vlaamse wielrenner Jonas Rickaert, kan binnenkort terecht bij ’s mans eigenste supportersvereniging, opgericht door een aantal koersliefhebbers van het eerste uur. Henk Boucquez, uitbater van café Wolf, nam het initiatief: “Jonas was hier al een aantal keer geweest, gezien zijn vriendin afkomstig is uit Lichtervelde. Op een bepaald moment raakten we aan de praat over – hoe kan het ook anders – de koers”, vertelt Henk, “zo begon na een tijdje het idee te rijpen om een supportersclub op te richten.

Geen sportcafé

In se profileren we ons met Wolf niet als sportcafé, maar voor Jonas en zijn volgers maken we graag een uitzondering.” Henk vond in Aaron Willaert, Dempsey en Henny Provoost en Karel Brouckaert medestanders en zij vormen nu het bestuur van De Rickies, zoals de supportersclub zal heten. Bedoeling is om fans van Jonas samen te brengen in café Wolf als uitvalsbasis, maar ook om op verplaatsing zijn prestaties op de voet te volgen. Daarnaast wordt café Wolf de plek bij uitstek waar Jonas’ overwinningen zullen worden gevierd. “Via de supportersvereniging zullen we allerhande activiteiten organiseren, gaande van een receptie, waarbij Jonas duiding zal geven over zijn wielerseizoen, tot het bijwonen van wedstrijden”, aldus Aaron Willaert. “Een van de activiteiten die nu al concreet op stapel staat is de uitzending van Parijs-Roubaix op groot scherm in café Wolf op zondag 3 oktober.”

“We organiseren activiteiten, van recepties met Jonas als spreker, tot het bijwonen van wedstrijden”

Daarnaast zullen De Rickies in 2022 ook het Belgisch kampioenschap wielrennen in Middelkerke bijwonen. “Leden van de supportersvereniging die graag aan de activiteiten willen deelnemen genieten daarbij een financieel voordeel tegenover niet-leden en worden ook als eerste geïnformeerd over aankomende activiteiten”, klinkt het.

“De gadgets zijn er al en onlangs werd ook de Facebookpagina gelanceerd, waarop alle info te vinden is over hoe men lid kan worden. Het lidgeld bedraagt 10 euro.” “Ik vind het fijn dat ik zo betrokken ben en mijn supporters zal kunnen ontmoeten op een plek waar ik zelf ook gewoon graag kom”, aldus de wielrenner.

Meer info over de supportersclub vind je via www.facebook.com/DeRickies

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.