Wie krijgt de nieuwe Dentergemse Duim?

We zien v.l.n.r.: bestuurslid Marcel Tijtgat, kunstenares Marijke Dejager en SP.A-voorzitter Tim Van Rijckeghem.© gf
We zien v.l.n.r.: bestuurslid Marcel Tijtgat, kunstenares Marijke Dejager en SP.A-voorzitter Tim Van Rijckeghem.© gf
Redactie KW

SP.A Dentergem reikt op 1 mei opnieuw de Dentergemse Duim uit. Deze tweejaarlijkse onderscheiding wordt geschonken aan een organisatie of persoon die zich op sociaal, cultureel of ecologisch vlak, op vlak van dierenwelzijn en/of in het algemeen verdienstelijk heeft gemaakt binnen Dentergem.

“Vorig jaar gooide corona nog roet in het eten”, begint Dentergems SP.A-voorzitter Tim Van Rijckeghem. “Net toen we onze oproep gedaan hadden, was er de volledige lockdown en moesten we noodgedwongen alles afgelasten. Desondanks hadden we al een vijftal kandidaturen binnen. Wie dat zijn, mag ik niet verklappen, precies omdat ze zelf nog niet weten dat ze genomineerd geweest zijn door iemand. Ik kan echter zeggen dat die mensen nu ook al bij de selectie horen, maar tegelijk gaan we ook nog op zoek naar nieuwe kandidaten. We zijn dus op zoek naar de ultieme Dentergemse vrijwilliger.”

Ook dit jaar is aan de onderscheiding een geldprijs verbonden van 250 euro. “Met die prijs willen we het werk van de winnende persoon of organisatie waarderen en verder ondersteunen. Voorwaarde is wel dat het geld gebruikt wordt voor de werking van die organisatie of persoon.”

Kunstwerk

Daarnaast krijgt de winnaar ook een mooi kunstwerk cadeau. Dit jaar werd gekozen voor de Wakkense kunstenares Marijke Dejager. “Ik was vereerd dat ik de vraag kreeg”, zegt Marijke. “Ik ben al heel lang creatief bezig, maar de laatste vier jaar heb ik me vooral op de keramiekkunst gestort. Ik heb een keramieken potje met bijhorend deksel gemaakt dat zeker als decoratief element kan dienen in huis en tegelijk is het ook een handig object waar je nog enkele kleine spullen in kwijt kan. Opvallend is natuurlijk de duim bovenop de pot.”

Deelnemen

Wie iemand wil voordragen (personen of organisaties kunnen ook zichzelf voordragen), kan dit via mail met duidelijke vermelding van motivatie naar tim.van.rijckeghem1@telenet.be of via brief naar Tim Van Rijckeghem, Deinzestraat 55, 8720 Oeselgem.

De uiterste inschrijvingsdatum is zondag 4 april. De winnaar wordt een 14-tal dagen erna op de hoogte gebracht. Ook de andere genomineerde kandidaten worden gecontacteerd. De onderscheiding zelf wordt dan op 1 mei officieel en coronaproof uitgereikt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.