Werkstraf voor Nigeriaanse die landgenote in prostitutie binnenloodste

Redactie KW

Een 33-jarige Nigeriaanse is door de Brugse correctionele rechtbank tot een werkstraf van 200 uur, waarvan de helft met uitstel, veroordeeld.

Iyabo O. zorgde dat een 26-jarige landgenote die illegaal in ons land verbleef, onder haar naam in de prostitutie aan de slag kon.

Sharona P. werd eerst naar Spanje gesmokkeld en kwam langs die weg in België terecht. Hier moest ze het geld van de reis terugbetalen aan Iyabo O., die ervoor zorgde dat ze in de prostitutie aan de bak kon. Ze werd in een bordeel in Gent ingeschreven met de papieren van Iyabo O. Toen ze in een bar in Oostende werkte, ontdekte de politie in maart 2013 dat er iets niet klopte.

Yen Buytaert, de raadsman van de Nigeriaanse, legde uit hoe zijn cliënte op vraag van een vriend zich bekommerde om Sharona P. Van enig financieel motief was dan ook geen sprake. Volgens de beklaagde prostitueerde haar landgenote zich uit vrije wil. De verdediging vroeg om de vrijspraak.

De werkgever van het slachtoffer moest zich voor de rechter verantwoorden voor het uitbaten van een huis van ontucht. De uitbaatster van ‘t Zwijnekopje, een bar in de Oostendse prostitutiebuurt, ontkende dat ze in de fout ging. Haar advocaat merkte op dat er in dergelijke buurten al lang een gedoogbeleid heerst. Caroline H. kreeg van de rechter opschorting van straf.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.