Wel vuurwerk voor nationale feestdag in Westende, maar niet diervriendelijk

Het stadsbestuur kiest voor hoge, niet-diervriendelijke vuurpijlen. © LC
Redactie KW

Ter gelegenheid van de nationale feestdag is er dinsdagavond vuurwerk in Westende. Op heel wat plaatsen werd dit omwille van het coronavirus afgelast, maar het gemeentebestuur houdt, net als op 11 juli, de Vlaamse feestdag, vast aan deze traditie.

Er worden wel maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en daarom ook dat het vuurwerk niet diervriendelijke zal zijn zoals oorspronkelijk voorzien. Er zullen hoge vuurpijlen worden afgeschoten zodat het spektakel van op verre afstand te zien zal zijn. Op die manier hoeven te mensen zich niet te verdringen in de onmiddellijke omgeving van het vuurwerk.

Er zal, in tegenstelling met de vorige jaren, ook geen muziek worden afgespeeld tijdens het vuurwerk. Het gemeentebestuur lanceert meteen ook een oproep om afstand te bewaren, raadt aan om een mondmasker te dragen en vraagt ook om de ontsmettingszuilen die opgesteld staan ter hoogte van e Meeuwenlaan en het Rauschenbergplein te gebruiken. Het vuurwerk start om 23 uur en er wordt ook aangeraden om niet vroeger te komen en achteraf niet langer dan nodig te blijven. Het vuurwerk vindt plaats op het strand ter hoogte van de Meeuwenlaan.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten