Weer normale septemberkermis in Eernegem

De Koninklijke Wielerclub Sport en Vermaak organiseert weer twee wielerwedstrijden ter gelegenheid van de kermis. We zien v.l.n.r. Walter Jaques , Freddy Van Holderbeke, Stefaan Brinckman, Kristof Vanoost en Schepen Tina Ledaine © Foto Coghe
Redactie KW

Na een jaar onderbreking kunnen de kermisliefhebbers opnieuw genieten van een normale traditionele septemberkermis. Die start op vrijdag 17 september en eindigt op woensdag 22 september.

Vorig jaar ging er ook een septemberkermis door, maar om te vermijden dat grote groepen mensen dicht bij elkaar zouden komen te staan, ging die nog gebukt onder een aantal coronamaatregelen. Zo moesten de kermisbezoekers een afgebakend parcours met aparte in- en uitgang volgen en werd een maximum aantal bezoekers toegelaten. De kermisoptredens en avondmarkt konden toen niet doorgaan. Maar dit jaar wordt opnieuw een ‘normale’ kermis aangeboden met ruim 20 attracties.

Kermisworp en optredens

“Het kermisweekend start officieel op vrijdag 17 september om 17 uur met de avondmarkt en om 19 uur met de kermisworp voor alle kinderen”, weet verantwoordelijke schepen Magali Segers. “Op zaterdag vanaf 20 uur zijn er optredens van Sergio, de coverband The Damnettes en er is een afterparty met AVD Productions. Dat wordt allemaal door ‘Eernegem Leeft’ georganiseerd.”

“Op zondag is er vanaf 6 uur rommelmarkt. Op maandag is er tussen 17 en 18 uur het kermisvoordeeluurtje. Kinderen tot 12 jaar kunnen er dan terecht met een voordeelkaart die ze via de scholen gekregen hebben. De vrijdagmarkt en de boerenmarkt wijken voor de gelegenheid uit naar het Kasseileggersplein.

Twee wielerwedstrijden

Zaterdag is er om 15 uur een wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en beloften. Start en aankomst is aan de Buuzestove in de Stationstraat. Het organiserend comité ‘Sport en vermaak’ verwacht meer dan 100 renners aan de start. “De schaduw van corona hangt nog altijd boven onze activiteiten”, legt voorzitter Stefaan Brinckman uit.

“Dit jaar wordt de koers op zaterdag onze eerste en enige organisatie van het jaar. Met ‘Sport en Vermaak’ organiseren we nu al sinds 1946 wielerwedstrijden en we kijken vooral uit naar volgend jaar, dat hopelijk een normaal koersjaar zal worden. In ieder geval, de inschrijvingen voor de koers lopen vlotjes binnen en we schatten dat we meer dan 100 renners aan de start kunnen brengen.”

“Het parcours is aantrekkelijk voor de koersliefhebbers en gaat door de Stationstraat, Achterstraat en Zedelgemse steenweg om via de Biezestraat terug de Stationstraat op te rijden. Er zijn 22 lokale rondes van 5,3 kilometer.”

Nieuwe start

“Op woensdag komen de wielerliefhebbers opnieuw aan hun trekken en is er in het centrum opnieuw een wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en beloften”, vertelt voorzitter Geert Pascal van vzw Eernegem koerst.

“Start en finish is aan Friet@home in de Stationstraat. De renners krijgen 19 lokale rondes voor de wielen geschoven en hebben in totaal een parcours van 120 kilometer af te leggen. De deelnemers rijden de Stationstraat uit via de Westkerkestraat, A. Vermeylenstraat, Ganzestraat en Waterstraat terug de Stationstraat in. Voor ons is het een nieuwe start na de corona-onderbreking en we helpen graag mee aan het succes van Eernegem kermis, dat met de koersen een extra meerwaarde krijgt.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.