Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?

Redactie KW

Dit weekend klimmen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten opnieuw de daken op om alle brave kinderen met cadeaus te verrassen. Wij konden de verlanglijstjes al eens inkijken en maakten een lijst van de meest gevraagde stukken speelgoed.

Mannequinpop Disney Princess Frozen

1


Een van de meest recente films van Walt Disney Pictures blijft ook een jaar na uitgave enorm populair. ‘Frozen’ vertelt een klassiek prinsessenverhaal waarin twee zusjes op zoek gaan naar ware liefde in een wereld die door toverkrachten helemaal bevroren is. Ook de merchandising rond de populaire animatiefilm doet de kassa’s nog altijd vlot rinkelen. Poppen van de twee hoofdpersonages Anna en Elsa en andere producten in deze licentie gaan als warme (!) broodjes over de toonbank.

Dagboek Violetta

2

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Nog zo’n licentie uit de Disney-stal is de Argentijnse telenovelle ‘Violetta’, die in ons land op Disney Channel wordt uitgezonden. Het gaat over een meisje dat bij het ontplooien van haar zangcarrière in de weg wordt gestaan door een overbezorgde vader. Dergelijke series en vooral de merchandising die er onvermijdelijk mee gepaard gaat, leggen Disney dan ook geen windeieren.

PlayStation 3 Fifa 15

3

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Ieder jaar, en dat al twintig jaar lang, lanceert computerspellenuitgever EA een nieuwe FIFA-game waarin gamers met hun favoriete spelers en ploegen de virtuele grasmat kunnen betreden. De bedoeling is net zoals in de realiteit om zoveel mogelijk ballen in de netten te knallen. Een formule waar na al die jaren duidelijk nog geen sleet op zit, want de games blijven scoren bij voetbalfans van alle leeftijden.

Lego City Mobiele politiepost

4

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Verschillende generaties kinderen lieten hun fantasie de vrije loop in de Deense blokjeswereld die Lego heet. Na tientallen jaren lijkt nog altijd geen sleet te komen op de populariteit van de bouwsteentjes. Deze bouwdoos is opgebouwd rond het thema politie, voor veel kinderen lijkt een carrière bij de arm der wet dan ook een erg aantrekkelijke job. Tot ze oud genoeg zijn voor het echte politiewerk kunnen ze deze speelgoedboefjes al een welverdiende plaats geven achter de plastieken tralies. Ook de andere producten uit de categorie Lego zijn erg populaire cadeaus bij kinderen van alle leeftijden.

Xoomy

5

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


In een wereld waarin televisie, computers, smartphones en tablets als maar aan populariteit winnen, kan het geen kwaad voor kinderen om af en toe eens een ouderwetse tekening te maken. Als zoon- of dochterlief echter geen al te beste tekenaar is, kan een hulpmiddeltje nooit kwaad. Xoomy is een soort lichtbak waarbij plastieken schijfjes met een tekening over een lamp moeten geschoven worden. Op die manier kunnen de geprojecteerde figuren naar hartenlust vergroot, verkleind en overgetekend worden. Wie weet blijkt er toch ergens een onbekend talent naar boven te komen.

Monopoly Junior

6

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Misschien wel het bekendste gezelschapsspel ter wereld is Monopoly. Iedereen speelde ooit wel een van de tientallen versies van dit populaire onderhandelingsspel. De bedoeling is om zoveel mogelijk eigendommen te kopen en de andere spelers zo snel mogelijk in de richting van het onvermijdelijke faillissement te duwen. In deze vereenvoudigde versie voor kinderen staan onder andere een snoepwinkel en een dierenwinkel te koop. Het spelbord en ook alle pionnen zijn voor de gelegenheid in een aantrekkelijker kindvriendelijk jasje gestoken.

Cobrattack

7

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Slangen kunnen erg gevaarlijke dieren zijn en moeten dan ook altijd met de grootste voorzichtigheid behandeld worden. Behalve bij het spelletje Cobrattack. Hierbij moeten kinderen zo onopvallend mogelijk een diamant van zo’n exemplaar proberen te stelen, zonder dat die dat merkt. Wie twee keer betrapt is, mag zich aan een beet verwachten. Gelukkig gaat het hier om een onschuldig exemplaar op batterijen en zijn de beten pijnlijk noch dodelijk.

Winkelkassa

8

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Kinderen hebben een ongebreidelde fantasie en torenhoge dromen. Dat deze niet altijd even gewaagd hoeven te zijn, bewijst de populariteit van zogenaamde rollenspellen. Daarin nemen kinderen vaak alledaagse beroepen op zich, zoals dokter, bouwvakker, brandweerman of winkelier in dit geval. Met deze speelgoedkassa kunnen kinderen urenlang winkeltje spelen en de ondernemer in zichzelf naar boven halen. Bovendien is het ook nog eens goed om te leren tellen en rekenen. En wie weet stampen ze later een eigen zaak uit de grond.

Dokter Bibber

9

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Nog zo’n klassieker onder de gezelschapsspellen is Dokter Bibber. De bedoeling van dit spel is om bepaalde voorwerpen operatief te verwijderen uit het lichaam van een ongelukkige patiënt. Hiervoor is een vaste hand vereist, want bij de minste trilling piept het spel, gaat de neus branden en is het game over voor de kleine chirurg.

Niko Vaporizr

10

Wat zit er dit jaar vooral in de zak van Sinterklaas?


Veel stoere kinderen zouden maar al te graag achter het stuur kruipen van een echte wagen. Tot ze oud genoeg zijn om een rijbewijs te behalen, zullen ze echter tevreden moeten zijn met een van de varianten op afstandsbediening, en blijkbaar zijn ze dat ook. Vooral deze Niko Vaporizr racet erg vlot over de toonbank. Wat dit autootje vooral zo bijzonder maakt, is dat hij zowel op het vasteland als op de golven kan scheuren.

(RDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.