Wat als je oldtimer nu eens op hotel kon?

Met die slogan stelt Xavier Monserez (56) zijn zaak Monserez Classics voor. In zijn pand in Aalbeke stockeert hij oldtimers en koestert hij ze alsof het de zijne zijn.

Op de foto zien we de familie Monserez en het personeel van garage Monserez voor ze bij Xavier startten voor een oldtimerrit. (foto EDB)

Door Els Deleu

“In het pand waar we nu zitten met Monserez Classics aan de Moeskroensesteenweg in Aalbeke begonnen mijn nonkel Pierre en mijn vader Jean-Pierre met Autobussen Monserez en met de BMW-garage”, begint Xavier. “Nonkel Pierre deed verder met de bussen en mijn vader Jean-Pierre zette de BMW-garage verder. Later namen mijn broer Jean-François en ik de garage over. Die was toen gevestigd aan de overkant van de Moeskroensesteenweg en in de Meensesteenweg in Kortrijk. Later werd er ook nog een garage in Ieper opgestart.”

Xavier werkt al sinds zijn negentiende in de garage. “Ik begon in dit gebouw en eindig hier nu ook met Monserez Classics.” Xavier besliste twee jaar geleden om uit de BMW-garage die hij samen met zijn broer runde, te stappen. “Hij doet de garage verder met zijn zoon Charles. Mijn vrouw Virginie Vancauwenberghe doet er nog de human resources.”

Uitzonderlijke service

Xavier zelf keek een jaar uit naar iets nieuws. Hij kon het gebouw dat de familie jaren geleden verkocht weer op de kop tikken en vond er de opportuniteit om er een oldtimerhotel te starten. “De klanten huren hier een standplaats met dienst erbij. Als ze verwittigen dat ze hun oldtimer willen komen halen, is hij langs binnen en langs buiten gereinigd, is de batterij opgeladen en zijn de vloeistoffen en de bandendruk gecontroleerd. Vooral in de winter komen de auto’s niet veel buiten en moeten ze toch eens draaien. De batterijen blijven ook werken. Deze service doen de mensen niet thuis en veel mensen hebben ook de plaats niet om hun oldtimer zomaar ergens te plaatsen.” De privacy van de klanten is gegarandeerd, want enkel auto’s die opgehaald worden, worden buiten gezet. “Niemand komt binnen.”

Van opleiding is Xavier carrossier. “Dat studeerde ik om een carrosserie in de zaak van mijn vader op te starten, want die was er nog niet. Nu werken er al tien carrossiers bij Garage Monserez. De oldtimers hebben mij altijd al erg geboeid. Ik heb er hier nog één staan die ik 35 jaar geleden zelf restaureerde en waar ik het meest mee rijd. Hij is nu meer dan vijftig jaar oud. Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken, en dan nog in Aalbeke, dat me nog altijd zo vertrouwd is.”

Meer info: Monserez Classics, Moeskroensesteenweg 209 in Aalbeke. Contact via 0473 88 14 14 of cejemo@outlook.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.