Waregemse traiteur lanceert ‘Clovis 24/7’: in mei eerste minishop

Carl Veys hoopt in de toekomst nog mini-shops te lanceren.© PJN
Carl Veys hoopt in de toekomst nog mini-shops te lanceren.© PJN
Redactie KW

Binnenkort lanceert de Waregemse traiteurs- en delicatessenzaak Huis Clovis een gloednieuw concept. Onder de naam ‘Clovis 24/7’ zal zaakvoerder Carl Veys op verschillende plaatsen minishops neerpoten, waar klanten gerechten en verse producten kunnen oppikken. “Als het aanslaat, kunnen er meteen verkooppunten bijkomen”, klinkt het.

Wie regelmatig de doorsteek tussen de Stormestraat en parking Meersstraat neemt, heeft hem misschien al zien staan. Sinds vorige week prijkt er een in houtskeletbouw afgewerkte container op de parking. Die unit wordt straks ingericht met gekoelde lockers, automaten en een centraal bedieningssysteem. Het is de eerste ‘mini-shop’ van Huis Clovis, die vanaf mei operationeel moet zijn. “In dit winkeltje, dat ik ‘Clovis 24/7’ gedoopt heb, kunnen klanten dan onze producten en gerechten gekoeld ophalen. Dit eerste exemplaar komt in de omgeving van de E17 in Waregem. Over de exacte locatie lopen de gesprekken nog”, vertelt Carl Veys (54).

Gekoelde locker

De minishop werkt volledig coronaveilig. Om binnen te raken, moet je je op voorhand registreren als klant en bij aankomst aanmelden. De glazen toegangsdeur gaat pas open als de vorige klant de shop verlaten heeft. “Er zijn eigenlijk drie mogelijkheden. Ofwel bestel je op voorhand je producten via onze webshop, waardoor de locker geblokkeerd wordt tot je er bent. Ofwel stap je binnen en kies je een gerecht uit ons assortiment en kan je afrekenen. Ofwel plaats je een bestelling in de fysieke winkel en zetten wij alles klaar in één van de lockers tot je erom kan komen.”

Het aanbod in de minishops verandert telkens.© gf
Het aanbod in de minishops verandert telkens.© gf

Bij ‘Clovis 24/7’ vind je zowat al het lekkers dat je bij Clovis kan kopen. Gaande van gerechten en fijne vleeswaren over dranken en desserts. “Deze shop biedt plaats aan 400 gerechten, maar we kunnen nog ruimer gaan in de toekomst”, zegt Carl. “Het assortiment zal heel snel wijzigen. Doorheen de dag zelfs: ’s morgens kan je er brood of ontbijtkoeken kopen, ’s middags bereide gerechten. Deze periode staat bekend als het aspergeseizoen, dus dat zal terugkomen in onze bereidingen. Tijdens de zomermaanden komen de verse salades, naar het weekend toe voorzien we dan weer tapasschotels. Het aanbod zal telkens anders zijn als je binnenstapt in onze minishop.”

“Het aanbod in onze minishops zal telkens anders zijn” – Carl Veys (Huis Clovis)

Veys gelooft rotsvast in zijn nieuwe concept. Hij bestelde niet één, maar meteen drie van deze shops. De eerste blijft in de paardenstad, voor de andere twee heeft hij nog niet meteen een locatie in gedachten. “Waarschijnlijk trekken we richting Kruishoutem en Kortrijk, mee met de E17. Het is de ideale manier om de klanten van Clovis uit te breiden, zonder dat de mensen naar Waregem moeten komen. En het past bij de nieuwe manier van leven en winkelen. Met ‘Clovis 24/7’ komen we daaraan tegemoet.”

Nieuw kleedje

Naast de ‘Clovis 24/7’-plannen heeft Veys – die na een carrière van 30 jaar in de autosector een nieuwe uitdaging vond in Huis Clovis – nog een belangrijk project lopen. Toen hij de bekende zaak vorig jaar overnam, besliste de voormalige eigenaar van de garages Veys in Deerlijk en Avelgem om de Clovis letterlijk en figuurlijk in een nieuw kleedje te stoppen. Vanaf de zomer wordt het beschermde pand op de Markt helemaal onder handen genomen. “Het is nog altijd de ambitie om eind dit jaar onze pop-upwinkel te verlaten en terug te keren naar onze vertrouwde stek”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier