Waregemse oppositiepartijen blijven zich verzetten tegen sluiting van zwembad in Sint-Eloois-Vijve

Afgelopen weekend voerde Vlaams Belang twee keer actie in het dorp.© PN
Afgelopen weekend voerde Vlaams Belang twee keer actie in het dorp.© PN
Redactie KW

De Waregemse oppositiepartijen blijven zich verzetten tegen de sluiting van het zwembad in Sint-Eloois-Vijve. Afgelopen weekend voerde Vlaams Belang twee keer actie in het dorp, terwijl N-VA/Open Vld het betreurt dat er aan hun petitie geen gevolg gegeven wordt.

De plannen van het stadsbestuur om het oude instructiebad bij de stedelijke basisschool Sint-Eloois-Vijve om te bouwen tot twee extra klaslokalen blijven op verzet stoten. Nadat oppositiefractie N-VA/Open Vld exact een maand geleden een petitie met 1.000 handtekeningen overhandigde aan het stadsbestuur, wilde ook Vlaams Belang afgelopen weekend de sluiting aan de kaak stellen. Enkele leden voerden zowel zaterdag- als zondagvoormiddag actie aan de kerk en het kruispunt Posterij in Sint-Eloois-Vijve. “Wij betreuren ten zeerste dat het stadsbestuur dit klein stukje rijkdom ontneemt aan de inwoners”, zegt afdelingsvoorzitter Gèry Bourgois.

Petitie

Zowel Vlaams Belang als N-VA/Open Vld vragen dat de mogelijkheden onderzocht worden om de extra klaslokalen op een andere plaats te voorzien en zo het bijna vijftig jaar oude zwembad te sparen. “De 1.168 handtekeningen die onze fractie kon verzamelen tegen de sluiting van het zwembad worden koudweg genegeerd door de CD&V-meerderheid in Waregem”, zeggen raadsleden Maxim Laporte en Nancy Vandenabeele. Die handtekeningen werden via een openbare, online petitie en fysieke exemplaren verzameld.

Het stadsbestuur blijft dus bij het standpunt om het verouderde zwembad op 31 augustus te sluiten. De noodzakelijke renovatiewerken zijn namelijk te duur. “Om een nieuwe milieuvergunning te krijgen, is er voor een half miljoen euro aan opknapwerken nodig. Vloeren en wanden van het zwembad, luchtgroep en zandfilter, plafond, ramen, verlichting: alles moet vernieuwd worden”, vertelt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V), die meegeeft dat er in heel Vlaanderen nog slechts 14 schoolzwembaden bestaan. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.