Waregem teststad voor restaurantketen Bowls.be: “We willen trouw blijven aan onze roots”

Ondernemers Ahmed Hilami (42) en Stephanie Spillebeen (40) hebben grote plannen dit jaar. Begin maart openen ze in de Stationsstraat de eerste vestiging van Bowls.be, waarna Ahmed in de loop van dit jaar nog eens zeven restaurants uit de grond wil stampen.

Ondernemers Stephanie Spillebeen en Ahmed Hilami: “Hoewel zo’n bowl heel hip en modern klinkt, is dat echt een maaltijd voor iedereen.” (foto PNW)
Ondernemers Stephanie Spillebeen en Ahmed Hilami: “Hoewel zo’n bowl heel hip en modern klinkt, is dat echt een maaltijd voor iedereen.” (foto PNW)

In volle coronatijd een nieuwe zaak uit de grond stampen, is al niet evident. Maar in de loop van 2021 minstens zeven restaurants openen, dat getuigt toch van durf en doorzettingsvermogen. Niet dat het het duo achter Bowls.be aan ervaring ontbreekt: Ahmed Hilami staat al bijna 20 jaar aan de leiding van Flyer.be, de grootste online drukkerij van België. Zijn echtgenote Stephanie Spillebeen is zaakvoerster van Coiffure Cloé in de Roterijstraat in Waregem. Dat blijft ze ook, want Stephanie zal vooral achter de schermen een handje toesteken.

Trouw aan roots

“Waarom in Waregem? Simpel, we willen onze roots trouw blijven”, klinkt het. “Het hoofdkantoor van Flyer.be ligt om verschillende redenen in Brugge, maar zelf woon ik in Waregem. Heel vaak moet ik uitleggen hoe dat komt en bij Bowls.be wil ik dat vermijden. In onze thuisstad komt de allereerste vestiging”, legt Ahmed uit. “Tegelijk zien we Waregem als een belangrijke test. Bij het eerste restaurant moet het concept helemaal kloppen, alles moet op wieltjes lopen én als het in Waregem aanslaat, kunnen we met een gerust hart uitbreiden in Vlaanderen”, vult Stephanie aan.

Bij Bowls.be kan je terecht voor een uitgebreid aanbod aan poké bowls. Dat is een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje, met rijst, groenten, fruit en eventueel vis of vlees. “Een degelijke, snelle en gezonde maaltijd, kort gezegd. Hoewel zo’n bowl heel hip en modern klinkt, is dat echt een maaltijd voor iedereen. Het is vooral ingeburgerd bij sporters, omdat er veel proteïnen in zitten, maar we hebben het concept uitvoerig getest. Van onze dochter van 13 jaar tot onze grootouders: iedereen is er fan van”, zegt Stephanie.

Het restaurant in de Stationsstraat zal zeven dagen op zeven open zijn, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Vanaf 10 euro heb je er een volwaardige bowl met rijst of quinoa, groenten en fruit, dressings en toppings. “Je hebt keuze uit gewone groentjes, zoals wortels en komkommers, maar je kan ook speciale dingen krijgen. Als toppings hebben we bijvoorbeeld sesamzaad, zeewier, granaatappel, en ga zo maar door”, legt Ahmed uit. In de zaak zullen zeker 20 zitplaatsen zijn, maar takeaway is uiteraard mogelijk. Online bestellen is ook een optie.

Ahmed is nog op zoek naar 6 personeelsleden voor het restaurant. Ervaring in de horeca is niet vereist, een passie voor gezonde voeding wel. Je kan contact opnemen via jobs@bowls.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.