Waarschuwing voor vijf jongeren die van brug in IJzer springen

© Getty Images
Redactie KW

De politiezone Polder waarschuwt dat er niet gezwommen mag worden in bevaarbare waterlopen. De afgelopen dagen werden meerdere mensen betrapt die bijvoorbeeld zwommen in de IJzer. Dinsdagmiddag sprongen nog vijf jongeren van een brug in de IJzer.

De politie werd dinsdagmiddag gealarmeerd door een getuige die verschillende jongeren van de brug zag springen in de IJzer. Het ging om de Hoge Brug aan de jachthaven. De brug is daar vijf meter hoog. De getuige vond het een gevaarlijke situatie en belde de politie.

“Het is inderdaad een potentieel gevaarlijke situatie en bovendien verboden“, zegt commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder. “We hebben de jongeren, die minderjarig waren, gewezen op de gevaren.”

Waarschuwing, geen boete

Zo gaat het om troebel water en kan je niet zien wat er zich onder het wateroppervlak bevindt en bovendien heb je op die plaats altijd het gevaar van voorbijvarende boten vlakbij de jachthaven. Ook de golfslag kan verraderlijk zijn.

“We hebben de jongeren geen boete gegeven, maar wel een waarschuwing. We begrijpen wel dat mensen in deze hitte afkoeling zoeken en er staan op die plaats ook geen verbodsborden. We houden het op jeugdige onbezonnenheid.”

Ook op andere plaatsen

De voorbije dagen werden wel meerdere mensen betrapt die afkoeling zochten in de IJzer. De politie waarschuwt nu dat dit wettelijk verboden is en enkel uitzonderlijk wordt toegelaten bij vergunde evenementen of afgebakende zones. Ook in andere steden zochten jongeren verkoeling in het water, bijvoorbeeld in Kortrijk, waar jongeren van een zeven meter hoge brug in de Leie sprongen. (JH/PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier