Vroegere voetbalplein Houthulst maakt plaats voor grote verkaveling

Op het voormalige voetbalplein langs de Broeders Xaverianenstraat komen er een 35-tal nieuwe woningen. © BF
Redactie KW

In het centrum van Houthulst is het archeologisch onderzoek gestart op de site van het vroegere voetbalplein. Binnenkort start men er ook met de aanleg van de wegen voor de komst van een verkaveling. “Dit project zal charme aan ons centrum geven.”

In het voorjaar van 2018 maakte het gemeentebestuur van Houthulst twee grote projecten voor de gemeente bekend. Voor de realisatie van een nieuwe vrijetijdscampus en de komst van een nieuwe verkaveling in het centrum van Houthulst werd een PPS-constructie uitgewerkt. Voor die Publiek Private Samenwerking stapte de gemeente in zee met projectontwikkelaar ION uit Waregem.

35 nieuwe woningen

Inmiddels is de nieuwe sportinfrastructuur langs de Jonkershovestraat al een tijdje in gebruik. Binnen de samenwerking tussen de gemeente en ION werd ook de verkoop van het voormalige voetbalplein langs de Broeders Xaverianenstraat opgenomen. Daar bouwt de firma Covemaeker een 35-tal nieuwe woningen.

Inmiddels is op dat terrein het archeologisch onderzoek gestart. “Binnenkort beginnen we ook met de aanleg van de wegen. We hopen dit jaar te kunnen beginnen met de bouw van de woningen. Alles zal natuurlijk afhangen van dat archeologisch onderzoek”, luidt het bij de bouwfirma.

Inbreidingsproject

Het Houthulstse gemeentebestuur ziet de komst van de nieuwe verkaveling helemaal zitten. “Dit is een heel belangrijk inbreidingsproject en zal extra charme geven aan het centrum in Houthulst. Het nieuwe project, met onder andere het binnenplein en de doorsteek naar de Kerkstraat, zal het centrumbeeld versterken”, zegt burgemeester Joris Hindryckx (CD&V).

Voor nostalgische voetballiefhebbers is de start van het project op het voormalige voetbalplein misschien wel een minder leuk moment. “Met WS Houthulst hebben we hier jarenlang gevoetbald. Alles is plots heel snel gegaan, maar we hebben het wel naar onze zin op en rond de terreinen van de nieuwe vrijetijdscampus“, vertelt Christophe Courdain, gemachtigd correspondent bij de club. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier