Huisje van Majutte wint Travelers’ Choice Award

Peter en Lena hebben sinds kort ook een eigen huispicon. © (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Goed nieuws voor Lena Beernaert en Peter Gadeyne van Huisje van Majutte: hun bekende vissershuisje in de Breydelstraat won zopas de Travelers’ Choice Award van Tripadvisor. “Wat wil zeggen dat we tot de top 10% van attracties behoren… Wereldwijd!” glundert het koppel.

Huisje van Majutte won de Travelers’ Choice award als attractie. Die eer valt enkel te beurt aan toeristische ondernemingen die hun bezoekers consequent een fantastische ervaring geven. “Hoe uitdagend het afgelopen coronajaar voor ons ook was, ons huisje viel blijkbaar wel op bij de toerist: we kregen in de afgelopen twaalf maanden geweldige reizigersbeoordelingen”, klinkt het. Lena Beernaert en Peter Gadeyne doen hun uiterste best om voor alle leeftijden een leuke en verrassende beleving aan te bieden. “De folklore van het harde vissersleven, opgediend met een sausje van plaatselijk dialect en humor”, aldus Peter.

Het bekende vissershuisje van Pé Majutte ligt verscholen in een klein straatje achter de zeedijk, maar de toerist vindt dus blijkbaar wel vlot de weg erheen. Het plaatsje staat al jaren op de eerste plaats van activiteiten in Blankenberge en behoort nu blijkbaar ook tot de wereldtop. Tijdens de coronaperiode werd er werk gemaakt van het digitaliseren van de ontvangst: de bezoekers worden nu verwelkomd in tien verschillende talen. Ook de beleving van de locatie werd verder op punt gezet. “Weer of geen weer, jong of minder jong, iedereen gaat hier naar buiten met een glimlach. De meest gehoorde afscheidszin is ‘we komen graag nog eens terug’”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier