Skipiste Ice Mountain weer open voor kinderen

Christophe Lefebvre

Het idee van een skireis bergen we dit jaar misschien nog wat beter op, toch kunnen de jongsten onder ons hun sneeuwbenen vrij spel geven. Indoor skipiste Ice Mountain start opnieuw met lessen voor kinderen tot en met 12 jaar.

De communicatieverantwoordelijke van de skipiste benadrukt wel dat het geheel is onderworpen aan enkele strenge voorwaarden. “We aanvaarden tot maximaal 50 kinderen op onze piste” , klinkt het. “Dat is ver beneden onze maximumcapaciteit, maar op die manier heeft iedereen meer dan voldoende ruimte om de veiligheidsafstanden te respecteren. We splitsen de kinderen op in groepen van 10, die elk een eigen instructeur krijgen. Volwassenen mogen helaas, tot op heden, nog steeds de skilatten niet aantrekken en krijgen dan ook geen toegang tot de piste.”

Takeaway

Hoewel de ouders van de kleine wintersporters niet welkom zijn op het sneeuw, kunnen ze de capriolen van hun kroost wel volgen vanop afstand. “We hebben de toelating gekregen om telkens één ouder in het restaurant, van achter het glas, de lessen te laten volgen”, vervolledigt hij. “Natuurlijk is het restaurant, net zoals alle andere collega’s uit de sector, gesloten en kan er ter plaatse niets worden genuttigd. We bieden wel een beperkt gamma van warme dranken en versnaperingen aan, maar enkel als takeaway. Zo kunnen zowel jong en oud na de lessen toch nog van wat warmte genieten, op weg naar huis. Onze winkel is dan wel weer open zoals andere zaken, zij het met de toepassing van de nodige maatregelen. Klanten kunnen dan ook nog steeds bij ons terecht voor de aankoop en het onderhoud van hun eigen skimateriaal.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.