Vrienden delen hun culinaire ervaringen op Instagram

Elizio Masson en Arnaud Münster samen metFilip Claeys van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge.© GF
Elizio Masson en Arnaud Münster samen metFilip Claeys van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge.© GF
Carmen Boeraeve
Carmen Boeraeve Medewerker KW

Jongeren die gefascineerd zijn door lekker eten en dan liefst nog van chefs met een ster achter hun naam: het zijn er niet veel. Elizio Masson en Arnaud Munster zijn de uitzondering op de regel. Met hun Instagrampagina ‘Chefplatebelgium’ brengen ze de keuken van sterrenchefs in beeld.

Arnaud Munster (17) is afkomstig uit Meise en Elizio Masson (16) uit Poperinge. Ze kennen elkaar van Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Ze deden er samen het eerste en tweede middelbaar. Elizio trok daarna naar hotelschool Ter Duinen in Koksijde en Arnaud bleef in Brugge. “We zijn inderdaad nog jong om al zo gepassioneerd met gastronomisch eten bezig te zijn. We kunnen zelfs niet zeggen van waar onze passie komt. Maar we willen wel onze ervaringen delen met anderen.”

Geen scores geven

De Instagrampagina ‘ChefplateBelgium’ bestaat sinds december 2018 en heeft ondertussen 1.100 volgers. De posts bestaan uit foto’s van mooi gedresseerde borden en met een korte tekst erbij. “We hebben de pagina gemaakt om onze ervaringen te delen met onze volgers. We geven geen scores, dat is niet de bedoeling. We delen wel wat er op het bord komt te liggen in een sterrenzaak. Momenteel kunnen we nergens terecht omwille van de sluiting van de horeca, maar van zodra het terug mag, gaan we terug zo vaak als mogelijk uit eten. We betalen dat ook telkens zelf. We krijgen vaak reacties op onze posts, dat is wel leuk natuurlijk”.

Ervaring opdoen

“Naast gaan eten, werkten we zelf ook reeds in sterrenzaken”, vervolgen Arnaud en Elizio. “Arnaud deed reeds stage in ‘The Jane’ en werkt in het weekend in Wine in the City. Elizio doet binnen enkele maanden zijn eerste ervaring op in een sterrenrestaurant. We leren daar uiteraard veel van en laten ons graag inspireren door chefs als Albert Adria, Sergio Herman of Nick Bril. Van alle restaurants waar we reeds naartoe gingen, is er niet echt een die er uit springt. Elk restaurant heeft zijn specialiteit. We hopen alvast dat we binnenkort terug mogen gaan eten”, voegen Arnaud en Elizio er nog aan toe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.