Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau

© GF
Redactie KW

Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht maandag zijn 21ste gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez (29) en Laurent Messine (34) van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20.

Vividu is het eerste Harelbeekse restaurant dat een plekje weet te bemachtigen in de Gault&Millau. Bij restaurant Vividu word je ontvangen door de sympathieke gastvrouw Nicky, haar man Laurent vind je terug achter het fornuis. In een gezellig kader serveert de chef Italiaanse gastronomie.

Hij heeft geen Italiaans bloed, maar toch lukt het Laurent aardig de Italiaanse keuken te integreren in zijn menu’s. Hij is dan ook begeesterd door het land en leert veel uit boeken, reizen en het dichtbij volgen van Italiaanse grootmeesters.

Echt horecadier

“Met Vividu wil ik aantonen dat Italië meer is dan pizza en pasta. Ik gebruik meer en meer traditionele kooktechnieken zoals pekelen, het maken van zuurdesem en lactofermentatie. De laatste jaren is het een trend, maar om het juist uit te voeren, kruipt er heel veel werk in. Ik streef dan ook naar perfectie”, vertelt chef Laurent.

Een echt horecadier, al kroop de keukenmicrobe er pas later in. Nu blijkt dat het talent er blijkbaar al altijd was. Eerst neigde Vividu eerder naar een goede bistro. Pas vorig jaar maakten Nicky en Laurent de switch en gingen ze op zoek naar hun hogere niveau. Met succes, want een jaar later komen ze de prestigieuze gastronomiegids al binnen.

Stap voor stap

“Het was speciaal om op het evenement van Gault&Millau tussen allemaal gerenommeerde chefs te staan. Het werd nog specialer toen we te weten kwamen dat er aan ons restaurant een 13 werd toegekend. Met een 12 was ik tevreden, met een 13 heel gelukkig.”

Het koppel geniet dus nog volop na, maar kijkt ook al uit naar de toekomst. “Elk jaar beter doen is de boodschap. We zijn heel ambitieus en hopen binnen enkele jaren te pronken met een 14, 15 of misschien zelfs hoger “The sky is the limit, maar stap voor stap”, sluit Laurent af. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier