Gault & Millau geeft Castor in Beveren-Leie 17 op 20

Maarten Bouckaert van restaurant Castor in Beveren-Leie. © Archief KW
Redactie KW

Maarten Bouckaert van restaurant Castor in Beveren-Leie heeft zijn positie aan de top van de Belgische gastronomie nog verstevigd. In de nieuwe culinaire gids Gault Millau kreeg de Waregemse kok 17 op 20, een half puntje meer nog dan zijn score vorig jaar. De kok trok met een delegatie van zijn team naar de uitreiking van de punten. “We zijn er heel graag bij”, vertelt Maarten. “Het is vooral leuk om er de andere koks terug te zien. En het is een prijsuitreiking, dus iedereen loopt er welgezind bij. De sfeer is er altijd opperbest.”

Het extra half puntje was een aangename verrassing. “Ik had misschien kunnen weten dat er goed nieuws zou komen”, lacht Maarten. “Nog voor ik kon inschrijven, had ik al een mailtje gekregen om te polsen of ik zou komen. We zijn héél blij met de erkenning, zeker weten. Het is een bekroning voor de inspanningen die we doen. Dit is ook een erkenning voor iedereen die een bijdrage levert aan Castor, van de landbouwer die onze groenten teelt of ons vlees kweekt, tot de afwasser en de wasserij.”

Castor heeft ook twee Michelinsterren. Dat het restaurant tot de culinaire top behoort, was al langer dan vandaag duidelijk. “Of die punten niet tegelijk ook stress meebrengen? Voorlopig denken we daar niet aan. Het is aan ons om met de stress te kunnen leven en kwaliteit te blijven brengen.” (JM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.