Nieuwpoort wordt skioord ‘Alpen-aan-Zee’ en presenteert 5 winterpistes

Wegwijzers duiden het winterse wandelparcours aan.©Myriam Van den Putte MVQ
Wegwijzers duiden het winterse wandelparcours aan.©Myriam Van den Putte MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Nieuwpoort pakt vanaf zaterdag 12 december uit met een gloednieuw coronaveilig evenement ‘Winters Nieuwpoort’. Dit gebeuren doopt Nieuwpoort om tot skioord. Vijf kleurpistes met aparte kleurcode staan voor vijf ontdekkingswandelingen. Deze ‘pistes’ sturen je langs de mooiste locaties en kerstdecoraties in Nieuwpoort.

Van 12 december 2020 tot 10 januari 2021 verandert Nieuwpoort in de Alpen-aan-Zee. Vijf uitgestippelde wandelingen (goed voor een totaal van 22 km) werden omgedoopt tot skipistes. Dit jaar geen kerstmarkt, maar wel een coronaveilig alternatief waarin wandelen en leuke doe-opdrachten centraal staan. “Tijdens de coronacrisis is wandelen enorm populair geworden. Met Winters Nieuwpoort spelen we in op deze trend. Onze gloednieuwe wandeltochten moeten iedereen aanzetten om Nieuwpoort op een speelse én veilige manier te ontdekken. Wandelen doe je immers in de buitenlucht én in je eigen bubbel”, vertelt schepen van Toerisme Ann Gheeraert.

Aan elk van deze skipistes werden een thema, kleur, wandelafstand en reeks opdrachten gekoppeld. De groene piste (3 km) brengt je langs bekende plekjes en natuurpareltjes. De blauwe piste (2 of 3 km) is op maat van de allerjongsten en voorziet allerlei leuke spelletjes. Mascottes Gust Garnaal en Zoë Zeehond nemen je mee op sleeptouw. De rode piste (2 km) test de spierkracht en het logische inzicht. De zwarte piste (12 km) leidt je langs de mooiste winterdecoraties.

Speciaal voor de kerstdagen werd Nieuwpoort aangekleed met extra veel kerstdecoraties. Zo fleuren een duizendtal kerstbomen, knusse skicabines, fonkelende kerstbollen en originele kerstfiguren het straatbeeld op.

Schepen Geeraert is alvast overtuigd van het concept: “Winters Nieuwpoort biedt voor elk wat wils. Voor gezinnen met jonge kinderen voorzien we kortere afstanden en leuke spelletjes. Ook volwassenen kunnen zich uitleven tijdens de wandelingen dankzij de vele toffe opdrachten. De sfeervolle kerstdecoratie maakt het geheel helemaal af.”

Alle pistes kun je downloaden op www.visit-nieuwpoort.be . In het toerismekantoor op het Hendrikaplein kun je ook terecht voor een pakketje met alles routes. Wie graag actief is op sociale media kan de hashtags #wintersnieuwpoort, #alpenaanzee #bubbelpistes of tag @visitnieuwpoort gebruiken.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier