https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe Middelkerkse lekkernij: praline met Jus de Mer

Alexander Verlinde en Bart Mortier van brouwerij Jus de Mer en Filip De Meulenaere, zaakvoeder van Huis Vereecke.©luc cassiman 0473616028 MIDDELKERKE
Alexander Verlinde en Bart Mortier van brouwerij Jus de Mer en Filip De Meulenaere, zaakvoeder van Huis Vereecke.©luc cassiman 0473616028 MIDDELKERKE
Redactie KW

Twee bekende Middelkerkse ondernemers, Vereecke Chocolaterie en de artisanale brouwerij Jus de Mer hebben de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is een handgemaakte praline met Jus de Mer.

“We gingen op zoek en hebben de perfecte match gevonden tussen deze twee op en top Belgische producten”, zegt Filip De Meulenaere, zaakvoerder van het huis Vereecke. “Neem een stevige slok van een fris gekoeld biertje van Jus de Mer en combineer dit met een stukje bittere chocolade en je bekomt een verbluffend resultaat. Bier en chocolade samenbrengen tot een harmonieus geheel, blijft een subtiele evenwichtsoefening, maar het is ons wel gelukt.”

De zaakvoerder deelde zelfs het recept mee om tot dit verrassend lekkere resultaat te komen. “Je neemt een dubbel 8° van Jus de Mer en versterkt dit met wat destillaat. Je brengt dit langzaam aan de kook met kandijsuiker en amandelen en voegt er nog wat kruiden aan toe. Deze kruiden moeten zorgen voor de extra touch. Je vult hiermee de gemouleerde chocoladecups en werkt het geheel af met melk- of fondantchocolade.”

Geen likeurpraline

Het resultaat mag er best zijn en is op zich een heerlijke combinatie die iedere chocoladeliefhebber zal weten te bekoren. Filip De Meulenaere benadrukt dat er in geen geval sprake is van een likeurpraline, maar van een klassieke handgemaakte praline met een zacht romige amandelvulling. “Door de bereiding is de alcohol weliswaar verdwenen, maar in de afdronk zijn de zo herkenbare en typische bieraroma’s te ontdekken. De pralines worden afgewerkt met een stukje bladgoud en in dambord motief verpakt in een luxe etui. Dat is te verkrijgen in diverse formaten.”

Wie meer info wil bekomen over de pralines of dergelijke unieke pralines wil bestellen, kan een kijkje nemen op de website van Huis Vereecke (www.fijnproeverspakketten.be). Huis Vereecke is gelegen in de Leopoldlaan 59 in Middelkerke.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.