Lentewandeling Brigands in het voetspoor van de Pekker

Voorzitter Patrick De Croix aan het Dorpshuis in Emelgem.© ID
Voorzitter Patrick De Croix aan het Dorpshuis in Emelgem.© ID
Redactie KW

Nog de hele maand april kun je de uitgepijlde coronaversie van de jaarlijkse Pekkerstocht van de Ingelmunsterse wandelclub De Brigandtrotters stappen, wanneer het jou past en op jouw tempo.

Alle afstanden – 7, 13, 18 en 21 km – starten en eindigen aan het Dorpshuis aan het Emelgemseplein 1 in Emelgem. Aan de gevel van het gebouw vind je de plannetjes van de parcours, die uitgestippeld werden door Izegemnaar en Brigandtrotter Robert Moreel. Parkeren kan op het plein en aan de kerk vlakbij.

Hou mondmasker bij

De 7km (geschikt voor rolstoelen en buggy’s) leidt je met oranje of roze fluopijlen langs de historische gebouwen van Izegem-centrum, het Merelbos en het kasteelpark Blauwhuis. De 13km doet ook het Izegemse sportpark aan. De 18km en 21km trekken nog wat verder naar Kachtem en doorkruisen het ontluikende bos van het domein Rhodesgoed. Opgelet: de afstanden 18 en 21km zijn enkel bepijld tot en met zondag 25 april. Het is belangrijk om altijd een mondmasker bij je te hebben, want in het centrum van Izegem is dit verplicht. (ID)

Info: www.brigandtrotters.be of 051 31 46 17 (Patrick De Croix).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier