Komend weekend opnieuw VIStival op het Cardijnplein

Enkele medewerkers aan het VIStival: v.l.n.r. Inge Baes, Shane Degeselle en Arianne Jonckheere , beiden vrijwilligers en Steve Degeselle. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Komend weekend trekt VIStival opnieuw zijn tenten op, op het Cardijnplein in de Nieuwe Stad. Het belooft opnieuw een groot feest te worden. Door corona worden er echter maar 400 aanwezigen toegelaten. De toegang is gratis.

Op zaterdag 4 en zondag 5 september is er de vierde editie van VIStival. De zomer van 2021 is de zomer van de heropstart geworden en in het bijzonder van de festivals. Het startschot van VIStival wordt gegeven met de wijkbabbels.

“We gaan in gesprek met mensen die iets betekenen in de wijk”, vertelt Steve Degeselle, voorzitter van het organiserend comité. “Daarna is het tijd voor muziek. Net zoals elk jaar is het showduo Kevin en Romina er opnieuw bij. Om 15.30 uur komen de Pitaboys een spetterend optreden geven. De Pitaboys zijn vooral bekend van hun carnavalhits ‘Waar is dat feestje’ en ‘De Pizzahut’. Daarna volgen de Countryflowers met hun linedance, Jean Dover and Friends en om 20 uur wordt de eerste dag van VIStival afgesloten met Hits On Tour.”

Overheerlijke visgerechten

Ook op zondag opnieuw een goedgevuld programma. “We starten met een aperitief met Glenn Degeselle”, vervolgt Inge Baes. “Daarna krijgen we zowel het kinderkoor De Kolibrie als het dameskoor op het podium. Om 15 uur volgt Lissa Lewis en VIStival wordt afgesloten met de VIStival-dj om 20 uur. Om ons evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden, is de toegang gratis. Naast de gratis optredens kan men ook proeven van de overheerlijke visgerechten aan de vele viskraampjes. We kunnen jammer genoeg ook maar 400 mensen toelaten, aangezien we niet met een Covid Safe Ticket werken. Vooraf inschrijven kan niet, vol is vol.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier