https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kangarooz skeeleren gezwind doorheen Heule

Elke woensdagavond gaan de leden van Kangorooz gezwind op pad.© Kurt De Schuytener
Elke woensdagavond gaan de leden van Kangorooz gezwind op pad.© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

De skeeleraars van Kangarooz zijn opnieuw gestart. Tot eind september skeeleren ze gezwind in groep door Heule en omstreken. “We genieten elke woensdagavond volop van onze skeelertocht”, zegt penningmeester Henk Cuylits. “Kangarooz is een zeer dynamische club.”

Skeelerclub Kangarooz is een recreatieve sportclub in Heule waarbij iedereen ouder dan 16 jaar kan aansluiten. Het lidgeld bedraagt 40 euro. Wie het remmen met skeelers onder de knie heeft, mag mee op de openbare weg. Schrijf je je in, dan ben je meteen 24 uur op 24 verzekerd wanneer je op de openbare weg skeelert. Dat geldt trouwens ook voor wie individueel skeelert.

Geen cowboys

Het bestuur van de skeelerclub promoot het veilig en ontspannend skeeleren. Er is daarbij geen plaats voor cowboys die roekeloos skeeleren. Om veiligheidsredenen skeeleren ze alleen bij droog weer. Partners en ouders die niet skeeleren kunnen achteraan aansluiten met de fiets.

De vzw Kangarooz bestaat intussen 17 jaar. Het bestuur, allemaal vrijwilligers, leidt alles in goede banen. Tijdens het skeelerseizoen organiseert de club nog een vijftal nevenactiviteiten zoals een dagtocht of rollerparade. “In het verleden is het al een paar keer gebeurd dat we naar Parijs trekken als er daar een skeelerevenement doorgaat. Het gaat dan om een tocht van 20 km doorheen de Franse hoofdstad. Aan dat evenement nemen telkens om en bij de 1.000 skeeleraars deel”, vertelt penningmeester Henk Cuylits.

Telkens andere route

De Kangarooz oefenen elke woensdag om 19.30 uur op de openbare weg. Alle 40 leden komen er aan hun trekken. “We verzamelen traditioneel op het Lagaeplein in Heule. Iedereen kan inline-skaten naar eigen kunnen. Tijdens de tocht splitsen we ons telkens op in twee groepen. De eerste groep skeelert op een rustig tempo. Het gaat om tochten van gemiddeld 20 km aan een gezapig tempo van 15 km/u. Er worden ook rustpauzes ingelast. De tweede groep skeelert iets sportiever. Zij ondernemen tochten van 30 tot 35 km aan gemiddeld 19 km/uur. We nemen daarbij ook telkens een andere route”, besluit Henk Cuylits.

Info: www.kangarooz.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.