https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kampioenen al gespot aan het Hopmuseum

Burgemeester Christof Dejaegher, F.C. De Kampioenen-vedettes Boma en Marcske en schepen van jeugd Ben Desmyter. Ze staan op de binnenkoer van het Hopmuseum, een van de stopplaatsen van de zoektocht.©MICHAEL DEPESTELE
Burgemeester Christof Dejaegher, F.C. De Kampioenen-vedettes Boma en Marcske en schepen van jeugd Ben Desmyter. Ze staan op de binnenkoer van het Hopmuseum, een van de stopplaatsen van de zoektocht.©MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Donderdag konden enkele gelukkige Poperingenaars al een glimp opvangen van de echte Marcske en Boma van F.C. De Kampioenen. Sommigen slaagden er zelfs in om een selfie met hen te nemen. De acteurs kwamen naar de Hoppestad om filmpjes voor de F.C. De Kampioenen-zoektocht op te nemen. Die start op 15 mei.

Voor de fans van F.C. De Kampioenen is het aftellen geblazen naar volgend weekend. Dan gaat de fietszoektocht in Poperinge van start. De filmpjes zijn intussen ingeblikt. Marcske en Boma gingen op ontdekking in Poperinge voor de opnames. En een ontdekking was het zeker: zowel voor de acteurs, als voor toevallige passanten die het vrolijke duo plots op een tandem zagen langsrijden.

Fietsen of wandelen

“De fietstocht is ongeveer 20 km lang en telt negen stopplaatsen. Op elke plaats vind je een bord met QR-code. Als je die scant, krijg je een filmpje te zien met op het einde telkens een vraag. Als je het antwoord op alle vragen hebt ingevuld, kan je je deelnameformulier bij de dienst toerisme inruilen voor een leuke gadget. Wie liever wandelt, kan voor een kortere tocht van 8 km met zes stopplaatsen kiezen.

Duwtje voor de lokale economie

Vanaf 15 mei kan je het deelnameformulier met plannetje afhalen bij de dienst toerisme. Op www.poperinge.be/fcdekampioenen verschijnt de komende weken extra informatie rond fietsverhuur, picknickopties, horeca onderweg en familievriendelijke logies. “De terrassen zijn terug open, ideaal dus om tijdens of na de zoektocht een drankje te nuttigen. Op die manier hoopt het stadsbestuur ook de lokale economie een flinke duw in de rug te geven”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). (AHP)

Binnenkort start de promotiecampagne op Eén en verschijnen in het Poperingse straatbeeld allerhande verwijzingen naar F.C. De Kampioenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.