Jacques Vermeire geeft sneak preview van eigen expo ‘Vermeire70REVER’ in Blankenberge

Smoelen trekken? Dat kan Jacques Vermeire als de beste.© WK
Smoelen trekken? Dat kan Jacques Vermeire als de beste.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Niemand minder dan Jacques Vermeire himself kwam maandagvoormiddag een sneak preview geven van zijn ‘Vermeire70REVER’ expo in de Belgium Pier in Blankenberge. De interactieve belevingsexpo opent de deuren op zaterdag 3 juli.

Het gaat om een interactieve expo rond Vlaanderens bekendste smoelentrekker, die loopt tot en met zondag 29 augustus. Maandag kwam Jacques langs in de Belgium Pier om de werf te bekijken tijdens de opbouwwerken van zijn eigen expo. 70 jaar oerkomiek Jacques Vermeire, verzameld in een belevingsexpo voor de ganse familie.

Maak een TikTok-filmpje

Je kan met een bal DDT’s ruit intrappen, een filmpje opnemen waarin niet de iconische Luc Verschueren maar jijzelf de aangever bent van Jeanke De Visser, meespelen in ‘De drie wijzen’ of een TikTok-dansje maken met de Vermeirekes. “Daarvan wordt ook een filmpje gemaakt dat je dan achteraf per mail toegestuurd krijgt. Zo heb je na de expo je eigen TikTokske met de Vermeirekes”, zegt Jacques’ manager Thomas Lowette.

De expo is interactief en heel gevarieerd waardoor ze geschikt is voor heel de familie

De expo werd bedacht als coronaveilig alternatief om Jacques jubileumjaar in de verf te zetten. “We konden dit jaar niet op toer gaan en een groot feest zat er ook niet in. De expo is interactief en heel gevarieerd waardoor ze geschikt is voor heel de familie; van de K3-kids tot Jacques fans van het eerste uur. De kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuke prijskamp”, aldus nog manager Thomas Lowette.

Jonge jaren in de kijker

Zelf heeft Jacques goeie herinneringen aan Blankenberge. “Ik heb hier als kind nog met mijn ouders op de camping gestaan. Ik ging dan naar de cinema in de Kerkstraat. Later heb ik hier dikwijls opgetreden, onder meer in het Casino en ‘t Colisée”, vertelt Jacques. Zijn jonge jaren – waaronder zijn korte zangcarrière, die op de expo te horen is in een jukebox – en zijn passie voor film en strips komen op de zomerexpo eveneens aan bod.

Strisp in verzamelbox

Jacques is ook een verwoed verzamelaar. Behalve filmaffiches, krijg je een collectie handtekeningen te zien van onder meer Michael Jackson, Brigitte Bardot en Hergé, de geestelijke vader van Kuifje. Jacques werd ook zelf ‘verstript’ in een Nero- en een Suske en Wiske-plaatje, en brengt deze zomer voor de gelegenheid z’n eigen zevendelige stripreeks opnieuw uit in een mooie verzamelbox. Verder is er ook nog een luikje ‘gazettenpraat’ – Jacques in ‘de boekskes’, een Jacques Vermeire smoelenmuur en een overzicht met de grootste mijlpalen uit zijn carrière, zoals de eerste keer dat hij als de conciërge uit ‘Meester, hij begint weer’ op de cover van een tijdschrift stond.

Tickets voor de expo zijn beschikbaar via www.jacquesvermeire.be/vermeire70ever-fun-expo

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.