Evy Deconinck geselecteerd voor internationale modellenwedstrijd

Fotomodel Evy Deconinck blijft met de voeten stevig op de grond.© MG
Fotomodel Evy Deconinck blijft met de voeten stevig op de grond.© MG
Redactie KW

Evy Deconinck (18) uit Veurne kan haar geluk niet op. Ze is geselecteerd voor de wedstrijd Lady of Models International Contest 2021. Voor haar komt een droom uit. Als alles meevalt en ze op 1 augustus een van de laureaten wordt, ligt de weg naar een mooie toekomst in de modellenwereld voor haar open.

Evy Deconinck is 18 jaar en loopt school aan het KTA Diksmuide, waar ze aan haar zesde jaar haartooi bezig is. Alles ziet ernaar uit dat deze dynamische jongedame in de toekomst een eigen kapsalon zal opstarten en daar kijkt ze eigenlijk ook al lang naar uit.

En toch zou het misschien nog eerst even anders kunnen lopen, want Evy wordt de jongste tijd heel veel gevraagd voor fotoshoots. Toen fotograaf Marnik Vercaigne haar de raad gaf om het ook eens als model te wagen, liet ze zich inschrijven voor de Lady of Models International Contest 2021.

‘Ervaring opdoen’

“Het is de eerste keer dat ik aan een verkiezing deelneem, maar ik zie het helemaal zitten, hoor”, lacht Evy. “Het is een bijzonder interessante wedstrijd, want je krijgt professionele begeleiding van zowel mental- , als food- en healthcoaches en je wordt er ook begeleid door catwalk- en mediatrainers.”

“Er wordt voorts een professionele portfolio opgemaakt. Ik kan er niets bij verliezen, enkel ervaring opdoen en wie weet, lukt het wel om bij de besten te eindigen. Ik wil mezelf ook ontdekken en meer zelfvertrouwen winnen. Ik zie het als een leuk avontuur en daarom ook dat ik me er 100% voor inzet.”

Dansen

Evy blijft echter met haar beide voetjes op de grond. Ze weet ook dat ze kan rekenen op de steun van haar familie en onmiddellijke omgeving. Net zoals alle meisjes van haar leeftijd heeft ook Evy een aantal hobby’s die ze maar al te graag beoefent.

“Mijn hobby’s zijn paardrijden en dansen. Dansen doe ik al van op heel jonge leeftijd. Ik was pas zes jaar toen ik al mijn eerste danspasjes aanleerde. Ik volg dansles bij dansschool El Sancha onder begeleiding van Sandy Schaep en mijn danscoach Joyce Ghyselen. Ik dans daar enorm graag en heb ook al enkele prijzen in de wacht kunnen slepen, in groepsverband en als solodanseres en dat is natuurlijk ook altijd leuk meegenomen.”

Steun

Het was dankzij haar danshobby dat Evy in de modellenwereld terechtkwam. “Tijdens een danswedstrijd kwam Marnik Vercaigne, die fotograaf is bij Models International, me vragen of hij foto’s mocht nemen van mijn dansperformance. Meteen stelde hij me ook voor om een fotoshoot te doen en hij raadde me voorts aan om deel te nemen aan de wedstrijd. Ik heb heel even geaarzeld, maar heb me toen kandidaat gesteld.”

“Mijn verwachtingen om geselecteerd te worden, waren niet al te groot. Het nieuws dat ik wel geselecteerd was, was dan uiteraard zoveel leuker. Ik heb ondertussen al enkele fotoshoots achter de rug met onder meer Peter Casie, Ronny Goelen en Yves Bogaerts. Bij de wedstrijd zorgen Sandra Luyten en Kurt Van Tichgelt, samen met hun ondersteunende team, dat alles in goede banen wordt geleid. Ik ben er echt wel klaar voor”, zegt Evy.

Haar avontuur is te volgen op Facebook ‘Evy Deconinck Lady of Models International Contest 2021’. Je kunt meehelpen om Evy een stapje hoger te tillen in de wedstrijd door de pagina te liken en meteen ook de foto’s die erop verschijnen een like te geven. En wie weet heeft Veurne er na 1 augustus een topmodel bij. (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier